Jan Wessels in Jazz in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De jazz trompettist Jan Wessels is komende zondag te zien en te beluisteren in de concertenreeks Jazz in Zandvoort. Het optreden is in Theater de Krocht aan de Grote Krocht 41 in Zandvoort en begint om 14.30.

Biografie

De biografie van Jan Wessels is divers. Zo is hij met zijn muziekinstrument verbonden geweest aan Jazz/Klassiek Hilversums Conservatorium bij Ack van Rooyen en Willem van der Vliet tussen 1984 en 1989. Daarnaast heeft Wessels composities en arrangementen gemaakt bij Kenny Napper, Jerry van Rooyen, Boudewijn Leeuwenberg en Andre Douw in de periode tussen 1986 en 1991.

Docent

Wessels is ook als docent actief. In die hoedanigheid is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam enhet ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Verder is hij gastdocent bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag en bij de Landesjugend Jazzorchester in het Duitse Hessen.

Organisatie

Organisator van deze concerten is de Haarlemse bassist Eric Timmermans. Als jazz muzikant heeft Timmermans een behoorlijk netwerk opgebouwd. Bij Jazz in Zandvoort gaat het hem er om dat liefhebbers van de jazzmuziek op een concertmatige manier kan genieten van prima jazz muziek.

In trek

Dat de jazzconcerten in Theater De Krocht in trek zijn, blijkt wel uit de namen die Jazz in Zandvoort al heeft gehad. Zo zijn Scott Hamilton en Ferdinand Povel, maar ook Cor Bakker in het Zandvoortse theater al langs geweest. Vooral de akoestiek in de theaterzaal is een sterk punt van de musici die daar hebben opgetreden.

Toegang

De toegangskaarten bedragen € 15,- per concert. Wie alle concerten wil bijwonen kan een passe partout aanvragen voor slechts € 100,-.

Reacties