Rondleiding en kerstlezing bij Zandvoorts Museum

Foto: Jaap Koper

op 14 december organiseert het Zandvoorts Museum zowel een rondleiding als een kerstlezing. De rondleiding gaat over het Cultuur Historisch Depot uit de opslag van het museum en de kerstlezing gaat over de aanstaande verzelfstandiging van het museum.

Rondleiding

Voor de bezoekers van het Zandvoorts Museum organiseren de vrijwilligers een gratis rondleiding in het museum. Roland van Tetterode zal deze rondleiding doen. Van Tetterode is één van de BKR kunstenaars en tijdgenoot van de overige BKR kunstenaars uit Zandvoort. Die rondleiding vangt aan om 13.30 uur.

Omgevormd

Het Zandvoorts Museum is momenteel omgevormd tot een groot depot waarin de bezoekers zoveel mogelijk te zien krijgen wat er allemaal in de opslagplaatsen van het museum en de gemeente staat. De nadruk van deze tentoonstelling ligt op de zogenaamde Beeldende Kunst Regeling (BKR) collectie die destijds voor veel beeldende kunstenaars heeft bestaan. Deze collectie bestaat uit ongeveer 150 schilderijen door Zandvoortse schilders gemaakt.

Verzelfstandiging

Daarnaast gaat het museum de periode voor verzelfstandiging in. De vrijwilligers van het museum hebben in de feestelijke dagen rondom de kerst iets speciaals georganiseerd. Vanaf 20.00 uur is het mogelijk om een lezing bij te wonen over de kunst die te maken heeft bij de verzelfstandiging van het museum.

Liselot de Jong

Liselot de Jong is werkzaam geweest als conservator in het Bonnefantenmuseum Maastricht. Zij gaat onder meer vertellen hoe het Katwijks Museum 50 jaar bestaat als Stichting. Zij vieren dat met een jubileumtentoonstelling over B.J. Blommers (1845-1914). en exposeren kunstwerken die in bruikleen zijn gegeven door grote musea.

Uitleg

Na afloop geven de mensen van het Zandvoorts Museum uitleg over de tentoonstelling DNA Zandvoort. Die tentoonstelling is nu te zien en loopt tot 31 december. Het museum is ingericht als een groot depot. Op deze manier kan iedereen zien wat er allemaal aan cultuur historisch erfgoed aanwezig is. Dat zijn inclusief de schilderijen die gemaakt zijn door Zandvoortse kunstenaars voor de Beeldende Kunst Regeling (de BKR Collectie).

Reacties

Cookieinstellingen