Aan de slag met ‘Scratch’ in Bibliotheek Zandvoort

Foto: PR Bibliotheek Zandvoort

De Bibliotheek Zandvoort komt in het Kindermedialab met een workshop over het programma Scratch. Het programma vindt plaats op maandagmiddag 20 februari en de aanvang is om 15:30 uur in de Bibliotheek Zandvoort aan de Louis Davidscarré 1.

Scratch

Scratch is een programma waarmee kinderen een game of een animatie kunnen maken. Zo kunnen ze in het Kindermedialab met codes figuurtjes laten bewegen, geluid maken en reageren op situaties. Scratch is wereldwijd bekend en kent veel verschillende niveaus.

Ervaring

De ervaring wijst uit dat kinderen dol zijn op gamen. Met deze workshop hebben kinderen zelf de mogelijkheid om een game te maken. In het Kindermedialab van de Bibliotheek Zandvoort komen kinderen op speelse wijze in aanraking met het programma. Zo leren zij de beginselen van programmeren en leren ze ook om problemen op te lossen.

Lego

Zoals op Scratchweb valt te lezen, is het alsof iemand met Lego bouwt. Het is toegankelijk voor iedereen die kan lezen. Het toepassingsgebied van Scratch is enorm breed. Zo biedt het programma de mogelijkheden tot bijvoorbeeld animatie, rekenen, verhalen, games, simulatie en muziek. Door de breedte kan op de meeste terreinen kan iemand die hiermee bezig is, ook heel diep gaan voor het gebruik ervan.

Basis

Deze workshop is geschikt voor kinderen die nog maar net beginnen met Scratch. In de loop van het jaar zal de Bibliotheek Zandvoort meer workshops aanbieden en kunnen kinderen hun kennis van het programma vergroten.

Gratis

De workshop is gratis voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar oud. Het is raadzaam om te reserveren met een online kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Reacties

Cookieinstellingen