Strandpaviljoens in aanbouw is een bezienswaardigheid

Foto: PR VVV Zandvoort

De opbouw van de strandpaviljoens op het Zandvoortse strand is volgens de VVV Zandvoort een bezienswaardigheid. Vanaf 1 februari zullen verschillende ondernemers de seizoenspaviljoens gaan opbouw.

Strandwandeling

Een strandwandeling kan het gehele jaar door en is direct een dagje uit. In de wintermaanden bezoeken wandelaars vaak het strand om uit te waaien. Naast de seizoenspaviljoens zijn er ook de vaste strandpaviljoens die het hele jaar door open zijn en waar wandelaars even op adem kunnen komen.

Reikhalzend

Voor deze ondernemers eindigt een strandseizoen niet. De Zandvoorters kijken reikhalzend uit naar het moment dat ook de overige paviljoens weer worden opgebouwd. Vanaf woensdag 1 februari is het gevoel van meerdere dorpelingen dat het voorjaar niet ver weg is. Het is ook de officieuze aanloop naar het mooie weer.

Onderhoud

De houders van de seizoenspaviljoens gebruiken de wintermaanden vaak voor onderhoud. Zo zijn er nog verschillende paviljoens die een lik verf krijgen en is het bij het uitrijden alles op volgorde. Wat als eerste op het strand moet staan, gaat ook las laatste de loods in

Modern

De meeste strandpaviljoens zijn modern en lijken in weinig op ouderwetse strandtenten van weleer. De huidige paviljoens zijn steeds meer volwaardige restaurants op het strand, met ieder een eigen uitstraling en een aantal hebben een uitgebreide menukaart.

Glasplaten

Vrijwel alle strandpachters maken gebruik van glasplaten om hun terras af te schermen. Hierdoor kunnen bezoekers altijd een plekje uit de wind vinden om van de zon te genieten.

Night falls on the town

Met het nummer ‘Night falls on the town’ beschrijft de Zandvoortse muzikant Ruud Houweling hoe het decor van een stad of dorp verandert als het langzaam donker wordt. De clip is grotendeels in Zandvoort opgenomen en Houweling komt met een compleet album ‘Erasing Mountains’ op 13 februari en die hij presenteert in de Amsterdamse Melkweg.

Reacties

Cookieinstellingen