Huizenprijzen opnieuw gestegen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Binnen Kennemerland betaal je in Beverwijk gemiddeld de laagste prijs voor een koopwoning; Bloemendaal kent met een bedrag van boven de 8 ton de hoogste gemiddelde verkoopprijs voor woning.

(bronnen: CBS en Kadaster)

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2019 toegenomen tot 308 duizend euro. In Bloemendaal werd met 832 duizend euro gemiddeld het meeste betaald voor een bestaande koopwoning. In Delfzijl het minst, daar werd gemiddeld 155 duizend euro betaald. In 326 gemeenten was de gemiddelde koopsom hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Landelijk voor het eerst gemiddeld boven de 3 ton
Het is de eerste keer sinds het begin van de meting in 1995 dat de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen boven de drie ton uitkomt. De gemiddelde verkoopprijs was in de provincie Noord-Holland het hoogst. Hieronder valt Amsterdam met een gemiddelde verkoopprijs van bijna 485 duizend euro. Acht van de tien gemeenten met de hoogste gemiddelde verkoopprijs liggen in de provincie Noord-Holland. Amsterdam valt net buiten de top tien van gemeenten met de hoogste huizenprijzen. Zes van de tien gemeenten met de laagste gemiddelde verkoopprijs liggen in de provincie Groningen.

Verkoopprijzen regio Kennemerland en Haarlemmermeer
Binnen de regio Kennemerland en Haarlemmermeer variëren de gemiddelde verkoop[rijzen van bestaande koopwoningen van € 258.900 in Beverwijk tot € 831.600 in Bloemendaal. Zie hieronder voor de gemiddelde verkoopprijzen binnen onze regio:

 

Reacties