Gratis vogelvoederplaatsen voor 100 verpleeg- en verzorgingshuizen

Foto: Pixabay

Specialist in producten voor een diervriendelijke tuin en Vogelbescherming Nederland voorzien 100 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices van gratis vogelvoederplaats.

Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wil graag helpen. Het bedrijf neemt met steun van Vogelbescherming Nederland het initiatief om 100 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices in Nederland gratis te voorzien van een mooie vogelvoederplaats. Deze zorginstellingen kunnen zich sinds gisteren aanmelden op www.vivara.nl/vogelsvoordezorg.

Directeur Jan Thomassen: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur – ook in de eigen achtertuin – valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze klanten, maar ook van de natuurbeschermingsorganisaties waar we nauw mee samenwerken. Onze partner Vogelbescherming Nederland bijvoorbeeld heeft enorm veel reacties gekregen op de gratis vogelcursus die ze aanbieden en ook de live webcams van vogels in nestkasten worden veelvuldig bekeken. Voor ons zijn het daarom drukke tijden, maar we beseffen ons maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We willen iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook de missie van onszelf en onze partners – het helpen en beschermen van wilde dieren – niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.”

(foto: Vivara – aangeleverd)

Vivara doet een oproep aan Nederlandse verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices om zich in te schrijven via de website www.vivara.nl/vogelsvoordezorg. Uit alle inschrijvingen worden er 100 geselecteerd. Bij deze zorginstellingen worden de komende weken complete vogelvoederplekken geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. “De lente vind ik persoonlijk voor wat betreft vogels de mooiste tijd van het jaar. Het vrolijke gefluit in de ochtend, het drukke gefladder van de oudervogels die een nest bouwen of hun jongen moeten voeren en dadelijk de jonge vogels die voor het eerst uitvliegen. Het is een tijd van nieuw leven en hoop. Met een vogelvoederplaats laten de vogels zich nog meer zien bij de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices. Ik hoop dat zowel bewoners als personeel daardoor af en toe hun zorgen een momentje opzij kunnen zetten om te genieten van al het leven om het huis”, aldus Jan Thomassen.

Over Vivara
Vivara is dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van producten voor een diervriendelijke tuin. De behoeften van tuindieren en een hoge kwaliteit staan voorop. Vivara werkt hierbij exclusief samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten en De Vlinderstichting. De producten worden verkocht via de eigen webshop vivara.nl, partnershops, in tuincentra en dierenspeciaalzaken. Een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan de natuurbeschermingsorganisaties.

Reacties