Grote brand bij strandtent Zandvoort

Foto: Nieuwsfoto/Laurens Bosch

In Beach Club Tien in Zandvoort heeft afgelopen nacht een grote brand gezorgd voor een ravage, waarbij de brandweer met groot materieel heeft moeten uitrukken. Als de brandweer komt, slaan de vlammen al uit het dak van het pand en heeft het moeite om door de hevige wind het vuur te blussen. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Alle zeilen

Bij het blussen moet de brandweer alle zeilen moeten bijzetten om het vuur te blussen. Rond vijf uur krijgt de brandweer het vuur onder controle en het sein brand meester volgt twee uur later. Dan volgt het nablussen, maar wie de brand van het begin af aan heeft gezien, ziet de desolate aanblik van het paviljoen. Het vuur heeft razendsnel om zich heen gegrepen. Ook komt bij de brand veel rook vrij, wat voor de nodige overlast heeft gezorgd op de boulevard en in het dorp. De veiligheidsregio heeft daarom de omwonenden het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten.

Zwart geblakerd

Als het licht is staan behoorlijk wat mensen toe te kijken van wat er nog over is gebleven. Een zwart geblakerd pand, waar brandweerlieden met het nablussen bezig zijn. De brand laat de nodige sporen na, in de vorm van een penetrante schroeilucht. Over hoe de brand heeft uit kunnen breken, is weinig bekend. Brandweerlieden kunnen het paviljoen niet in vanwege instortingsgevaar.

Brand kent mogelijk technische oorzaak

De brand in de strandtent kent mogelijk een technische oorzaak. Dat is waar de politie vanuit gaat, omdat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat de verwoestende brand bij strandtent Beachclub Tien in Zandvoort afgelopen zondag is aangestoken. De oorzaak van de brand is daarom niet met zekerheid vast te stellen. ,,Waarschijnlijk gaat het om een technische oorzaak”, zegt een woordvoerder van de politie tegen NH Nieuws.

 

Reacties