Supercar Sunday op circuit Zandvoort veel te druk! Evenement voortijdig beëindigd

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het evenement Supercar Sunday, dat afgelopen weekend is georganiseerd door Cars & Business op het circuit van Zandvoort, is voortijdig stilgelegd, omdat er veel meer bezoekers op af zijn gekomen dan vooraf is verwacht. Het afbreken van het evenement heeft tot de nodige verontwaardigde reacties geleid in de richting van de organisatoren.

(bron: NH nieuws)

Sluiten van de toegangspoorten

Op het moment dat het handhaven van de bezoekersstoom lastiger wordt, besluiten Circuit Zandvoort na overleg met de gemeente Zandvoort en de Veiligheidsregio Kennemerland de toegangspoorten te sluiten. Aansluitend is ook het programma vroegtijdig stopgezet.

Rondom het circuit ook druk

Buiten het evenemententerrein van het circuit is het ook druk, mede door de combinatie van het mooie weer en spontane strandbezoekers. Hoeveel bezoekers er precies zijn geweest, is onduidelijk. Het evenement heeft een vergunning van de gemeente Zandvoort gekregen. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft het circuit goed gehandeld door het evenement stil te leggen. ,,Heel goed dat zij hun verantwoordelijkheid nemen”, laat de woordvoerder weten.

In de ochtend

Het auto-evenement begint op de bewuste ochtend om 9.00 uur. Vooraf maken de organisatie bekend dat ze ze ‘na maanden onzekerheid’ voorzichtig weer dit evenement hebben kunnen organiseren. ,,Deze kans pakken wij dan ook met beide handen aan”, valt te lezen op de site. ,,Om dit zo goed en veilig mogelijk te doen, zullen wij alle stappen nemen om ons aan de ‘social distance’ (1,5 meter afstand) en de door de overheid bekende voorwaarden te houden”, zeggen de organisatoren.

30 euro

Wie het evenement bezoekt, betaalt voor een kaartje 30 euro. Tijdens het evenement zijn meerdere luxe auto’s te zien geweest. Ook hebben mensen een rondje rijden over het circuit kunnen maken.

Risicogebied

De regio Kennemerland, waar Zandvoort onder valt, is door de overheid bestempeld als corona-risicogebied. Vanaf vanavond gelden dan ook strengere maatregelen. Zo zijn bijeenkomsten met meer dan 50 personen niet altijd meer toegestaan en moet ook de horeca eerder sluiten.

Reacties