Dutch Grand Prix op 5 september 2021 op circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 keert terug op het circuit van Zandvoort op 5 september 2021, zo’n zestien maanden later dan de geplande rentree op 3 mei 2020. Het management van de koningsklasse van de autosport bracht dinsdag de voorlopige kalender uit voor het komende seizoen. Daarop prijken vooralsnog 23 grands prix.

Helemaal klaar voor

Zandvoort is al helemaal klaar voor de rentree op een volledig vernieuwd circuit in de duinen, waar in 1985 Niki Lauda de laatste winnaar was van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. Door de coronapandemie kon de Dutch Grand Prix dit jaar niet doorgaan.

Verheugd

Sportief directeur Jan Lammers reageert verheugd. De kans is namelijk groter dat de race op Zandvoort in de nazomer met publiek kan worden verreden. Er waren voor het uitgestelde evenement al 300.000 kaarten verkocht. ,,Deze nieuwe datum vlak na de zomer heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de coronamaatregelen dan beperkter zijn”, zegt Lammers.

Onvergetelijke tijd bezorgen

Niet alleen bij de Dutch Grand Prix klinkt een verheugd geluid. Ook bij de gemeente is dat het geval. Verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften weet dat er het nodige werk voor verzet moet worden. ,,Hoewel we er het afgelopen jaar ook al klaar voor waren, gaan we ons ook nu weer inzetten om alle racefans een onvergetelijke tijd te bezorgen in Zandvoort. Nu de nieuwe datum bekend is zijn we in de gelegenheid om de gesprekken op te starten met onze partners in de regio. Met elkaar moeten we zien wat er nodig is om dit grote publieksevenement tot een succes te maken in september komend jaar”, zegt de wethouder.

 

Reacties