Herinrichting Zandvoortse boulevards ten koste van 200 parkeerplaatsen

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – De boulevard Paulus Loot gaat op de schop en het voorlopig ontwerp voor de herinrichting lijkt bij veel Zandvoorters in de smaak te vallen, met veel groen en meer ruimte voor fietsers. Maar dat er langs de boulevard ook 200 parkeerplaatsen gaan verdwijnen, vinden de ondernemers daar heel verontrustend.

(bron: NH Nieuws)

De boulevards in Zandvoort zijn verouderd en met de herinrichting hoopt de gemeente Zandvoort wat meer internationale allure uit te gaan stralen. De boulevard Paulus Loot in Zuid is als eerste aan de beurt. In het schetsontwerp is de straat onder andere ingericht als fietsstraat en verdwijnen er parkeerplaatsen aan de kant van de zee. En daar vallen de lokale ondernemers over. “In theorie is het plan heel erg mooi, maar de praktijk gaat anders uitwijzen”, vreest Thomas Kroon van viskar Kroon, die al jaren een vaste stek heeft op de boulevard.

Bezoekers uit o.a. Heemstede, Bloemendaal, Aerdenhout, Haarlem willen dichtbij parkeren
Veel bezoekers van de boulevard in Zandvoort-Zuid komen uit het achterland, zoals Heemstede, Bloemendaal, Aerdenhout, Haarlem en ook de regio Amsterdam. Ze komen ook op de ‘relatief’ rustige dagen om daar een kopje koffie te drinken, voor een lunchafspraak, een wandeling met de hond of om even een visje te halen bij Kroon. Het gemak van dichtbij parkeren is volgens strandpaviljoenhouder De Rooij van groot belang. “Als er 200 parkeerplaatsen verdwijnen, vrezen we dat bezoekers zullen uitwijken naar de boulevard in Noord of zelfs naar Noordwijk, waar ze nog wel op het duin kunnen parkeren. ”

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage mediapartner NH Nieuws.

Reacties