Ook een poster en stickers met ‘Ik hou afstand van jou’?

Foto: GGD

In de huis-aan-huisbladen in de regio Kennemerland zit deze week een opvallende poster met de boodschap ‘Ik hou afstand van jou. Deze kan iedereen op hun raam plakken om de visite op een vriendelijke manier te herinneren aan de coronaregels.

Ruim de helft van alle corona-besmettingen gebeurt thuis en handen wassen en afstand houden werken erg goed om thuisbesmettingen te voorkomen. Gelukkig willen de meeste mensen zich graag aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat blijkt soms best lastig.

Met deze posters en stickers wil GGD Kennemerland inwoners helpen om ook binnenshuis afstand van elkaar houden. Op deze manier kan het grote aantal thuisbesmettingen thuis teruggedrongen worden. Inwoners die de poster voor hun raam plakken, herinneren zichzelf en gasten aan het belang van de maatregelen.

Aanvragen en downloaden
De posters zijn in de week van 13 december te vinden in de huis-aan-huisbladen. Daarnaast kunnen Haarlemmers op ggdkennemerland.nl/coronavirus/ik-hou-afstand-van-jou gratis stickers bestellen. De stickers worden ook uitgedeeld op de testlocaties. Ook de poster is op deze website beschikbaar als download om zelf uit te printen.GGD Kennemerland lanceert deze campagne in samenwerking met de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmermeer, Uitgeest en Beverwijk.

Reacties