KNVB start pilot extra wissel bij vermoeden hersenschudding

Foto: Dennis Gouda

De KNVB start vanaf de komende speelronde een pilot waarin je een extra wissel mag doorvoeren wanneer er het vermoeden bestaat dat de speler een hersenschudding heeft.

(bron: ANP / NH Nieuws)

De pilot wordt gehouden in de ere- en eerste divisie. De extra wissel komt bovenop de vijf wissels die dit seizoen zijn toegestaan. Een team zou dus in totaal zes keer kunnen wisselen in vier wisselmomenten.

“Ter bescherming van de spelers is het noodzakelijk om hier dan heel voorzichtig mee om te gaan. Als een speler opnieuw een tik krijgt, kan hij behoorlijk ernstige schade oplopen. Alleen al daarom voorziet de pilot in een behoefte. Hoewel het oplopen van hersenschuddingen bij spelers geen schering en inslag is, is de afspraak duidelijk: als er een vermoeden bestaat van een hersenschudding, gaat de speler eraf”, aldus bondarts van de KNVB Edwin Goedhart.

Als een speler opnieuw een tik krijgt, kan hij behoorlijk ernstige schade oplopen

BONDSARTS KNVB EDWIN GOEDHART

Het meedoen aan de pilot is gegaan in overleg met de Eredivisie CV, de CED en de VVCS. Naast de ere- en eerste divisie divisie vindt de pilot ook plaats in het toernooi om de KNVB Beker.

Reacties