Ook Zandvoort benadrukt gelijkwaardigheid met regenboogvlag aan Raadhuis

Foto: Zandvoort Inside

De Gemeente Zandvoort hangt zondag 27 juni de regenboogvlag uit aan het Raadhuis. Dit doen zij om steun te betuigen aan de lhbti’ers in EU-land Hongarije.

(bron: Zandvoort Inside)

In Hongarije werd twee weken geleden een wetgeving aangenomen die ‘promotie’ van homoseksualiteit voor kinderen onder de achttien jaar verbied. In het land waar, net als in Nederland, ook vrijheid van onderwijs geldt, is het nu ook verboden op school om voorlichting te geven over homoseksualiteit. Doel van de wet is om de christelijke moraal en identiteit van het land te beschermen.

Aanstaande zondag speelt het Nederlands elftal de achtste finale in Boedapest. Nadat bekend werd dat de wet in Hongarije was aangenomen, ontstond er een massaal protest in de voetbalwereld en in de politiek omdat de wet indruist tegen de waarden die de leden van de Europese Unie met elkaar hebben afgesproken.

Deze acties is in navolging van andere gemeenten als Haarlem en Amsterdam en ook organisaties doen mee. “Wij roepen alle burgers, regenboogsteden en- provincies in Nederland, maar ook het bedrijfsleven en natuurlijk alle (betaald) voetbalorganisaties op om zondag eenzelfde signaal af te geven, door op zondag 27 juni in aanloop naar en tijdens de wedstrijd van Nederland te Boedapest de regenboogvlag te hijsen of een ander signaal af te geven. Een krachtig signaal, waarmee we LHBTIQ+-ers in Hongarije een hart onder de riem steken en de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland laten zien dat we achter hen staan”, aldus de oproep van COC Kennemerland.

De mooiste foto’s van regenboogvlaggen in Zomer Inside
Hang jij zondag de 27e ook de regenboogvlag uit? Stuur de mooiste foto in van jouw vlag naar de redactie van mediapartner Zandvoort Inside [email protected] Wie weet zie je deze dan voorbij komen in het programma Zomer Inside van 02 juli.

Reacties