Drie op een rij voor Verstappen; 5e Grand Prix zege van het seizoen

Foto: Wikipedia - Alberto-g-rovi

Voor de derde keer op rij is Max Verstappen erin geslaagd om een Grand prix naar zich toe te trekken. Gisteren was Verstappen onaantastbaar op de Oostenrijkse Red Bull Ring, daar waar hij ook vorige week al iedereen, en Luis Hamilton in het bijzonder, achter zich liet. Tel daar zijn overwinning op het Circuit Paul Ricardin in Frankrijk bij, en we hebben een voor Nederland ongekende ‘drie op een rij’.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

Het was gisteren voor de tweede keer in amper een week dat Max Verstappen op het circuit van Spielberg de race van begin tot eind leidde. “Maar deze keer ging het nog beter dan vorige week. Alles klopte”, was de eerste reactie van de Nederlander na weer een zege, zijn vijfde van het seizoen.

“Het was ongelooflijk hoe het ging”, vervolgde Verstappen. “De auto was perfect. Ik had echt niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik heb hier fantastische weken beleefd in Oostenrijk. En dat met die duizenden Nederlanders op de tribune, fantastisch. Het leek wel één grote zee van oranje hier.”

De ‘kenners’ hadden zijn overwinning verwacht, Verstappen zelf was vooraf nog niet zo zeker van zijn zaak. “Ik wist het niet. Natuurlijk was ik de grote favoriet, maar je moet het toch nog maar even doen. Maar we hebben het samen gedaan. Dit succes komt op naam van ons hele team.”

Behalve de drie overwinningen op rij kwam Verstappen dit seizoen ook al in Monaco en in Italië als eerste onder de zwartwit geblokte vlag door terwijl een 6e overwinning maar net uit zijn handen glipte door een klapband in Bakoe (Azerbeidzjan).

Na 9 races staat Max Verstappen nu op de eerste plaats voor het wereldkampioenschap Zevenvoudig wereldkampioen Luis Hamilton volgt op inmiddels 32 punten.

Cookieinstellingen