Zandvoorts Museum: nieuwe tentoonstelling Beelden in Zandvoort

Foto: Zandvoorts Museum aangeleverd

Het Zandvoorts Museum is op dit moment door de coronamaatregelen gesloten, maar dat geeft ook tijd voor nieuwe creatieve voorbereidingen. De nieuwe tentoonstelling Beelden in Zandvoort staat klaar voor de bezoekers zodra we weer open mogen.

Wat wij alvast organiseren is de opening van de buitententoonstelling op het Badhuisplein. Dit kan zeker doorgaan omdat het in de openbare ruimte is. Cultuur geeft de mensen troost, tijd voor bezinning en verrijking.

Verkade in Zandvoort

De buitententoonstelling op de Boulevard is ingericht als eerbetoon aan Kees Verkade, de gerenommeerde beeldhouwer en jarenlang plaatsgenoot. In de bekende grote lijsten presenteert het museum fotowerk, tekeningen, verhalen en gedichten van de beginperiode van Verkade als kunstenaar in Zandvoort.

Buitenbeeldroute

Daarnaast presenteren wij de nieuwe versie van de buitenbeeldroute, met fotowerk, uitleg en plattegrond zodat u een bezoek aan het museum kunt combineren met een culturele wandeling door Zandvoort. In deze route staan uiteraard de monumentale sculpturen van Verkade. Denk aan de oude garnalenvisser op de Boulevard of het meisje op de skippybal.

De route is te koop bij het museum of gratis te downloaden www.zandvoortsmuseum.nl

Opening Buitententoonstelling op het Badhuisplein

Dinsdag 1 februari om 15.00 uur.

in aanwezigheid van vrienden en familieleden van Kees Verkade.

Het bestuur van het museum en Collegeleden van de gemeente Zandvoort zullen daar ook bij aanwezig zijn.

 

Cookieinstellingen