Nieuw initiatief in Zandvoort voor mensen met een depressie

Foto: Blauwe Tram

In Zandvoort is een nieuw initiatief gestart van het project ‘Niemand verzandt in Zandvoort’ voor mensen met een depressie. Onlangs is er een Depressie Supportgroep opgestart die mensen helpen met deze klachten.

Depressie

Volgens de projectgroep krijgt één op de vijf ooit te maken met een depressie. Het kan iedereen overkomen en heeft ingrijpende gevolgen voor de kwaliteit van leven. ,,Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om een depressie de baas te worden”, zegt de projectgroep in het persbericht.

Supportgroep

De Depressie Supportgroep in Zandvoort is speciaal in het leven geroepen voor mensen die klachten van depressieve aard hebben en daar zo goed mogelijk mee willen omgaan. Aansluiting bij deze Supportgroep kan voor deze groep mensen misschien iets betekenen.

Ervaringen delen

De projectgroep ‘Niemand verzandt in Zandvoort’ denkt dat prettig kan zijn om ook andere mensen met dezelfde klachten te ontmoeten om op die manier ervaringen met elkaar te delen. ,,Je kunt je eigen verhaal kwijt en leren van andere deelnemers hoe zij met hun depressie omgaan. Zij hebben aan een half woord genoeg om je te begrijpen. Een Supportgroep is dus geen behandeling of therapie en ook beslist geen klaaggroep, de sfeer is altijd positief met humor, maar met respect voor elkaars situatie”, zegt de projectgroep.

Meer informatie

De Depressie Supportgroep Zandvoort vindt plaats op de 1e en 3e maandag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur in de Blauwe Tram te Zandvoort. Wie meer informatie wil hebben, kan een mail sturen naar [email protected] o.v.v. Supportgroep Zandvoort. De depressievereniging of de Supportgroep zal zo spoedig mogelijk en persoonlijk contact opnemen. De eerste twee bijeenkomsten zijn gratis, daarna is lidmaatschap van de Depressie Vereniging verplicht (€ 25/ jaar). Telefonisch contact opnemen kan ook met Esther Madera op 06-46443769

'

Reacties

article
10873
Initiatief voor mensen met een depressie
In Zandvoort is een nieuw initiatief gestart van het project ‘Niemand verzandt in Zandvoort’ voor
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/10873/nieuw-initiatief-in-zandvoort-voor-mensen-met-een-depressie/
2019-01-03T13:21:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/01/03132032/Blauwe-Tram-2017-groot.jpg
De Blauwe Tram, depressie, supportgroep
Cultuur & Welzijn