Adviesraad Sociaal Domein Zandvoort zoekt leden

Foto: Jaap Koper

De Adviesraad Sociaal Domein Zandvoort is op zoek naar nieuwe leden voor haar raad. De raad zoekt vooral mensen die willen meedenken en adviseren over het beleid wat het college van Burgemeester en Wethouders van Zandvoort voeren op het brede sociaal-culturele domein.

Sinds 2015

De Adviesraad Sociaal Domein Zandvoort adviseert sinds augustus 2015 namens de inwoners van Zandvoort het college van Burgemeester en Wethouders over het Sociaal Domein. Dat doet de raad zowel gevraagd als ongevraagd. Onder het Sociaal Domein valt bijvoorbeeld de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet en de Jeugdwet.

Afgelopen periode

In de afgelopen periode heeft de Adviesraad onder andere geadviseerd over de ZandvoortPas, het Sociaal Wijkteam, het lokale gezondheidsbeleid, de sportnota en de schulddienstverlening. Vanwege het vertrek van één van de leden, is het college op zoek naar een nieuwe kandidaat die voldoet aan de volgende criteria:

  • woonachtig in Zandvoort en beschikt over binding met de Zandvoortse samenleving;
  • bekleedt geen vertegenwoordigende functie in een politieke partij in de gemeente Zandvoort en is geen raadslid of ambtenaar bij de gemeente Zandvoort;
  • beschikt over aantoonbare ervaring en deskundigheid op tenminste een van de terreinen die deel uitmaken van het sociaal domein en is in staat om groepsbelangen te vertalen naar het gemeenschappelijk belang en naar adviezen aan het gemeentebestuur

Onafhankelijk

De adviesraad bestaat op dit moment uit 8 leden en een onafhankelijk voorzitter. De leden vormen een afspiegeling van de Zandvoortse samenleving en hebben zitting zonder last en ruggespraak. Ze spreken op persoonlijke titel. De adviesraad vergadert maandelijks op de tweede maandagavond; de voorzitter en de leden krijgen een vergoeding per bijgewoonde vergadering.

Reacties

Mensen die geïnteresseerd zijn en willen reageren kunnen dat doen met een schriftelijke reactie. Dit kan tot 15 februari 2020. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen hun reacties sturen aan de sollicitatiecommissie   [email protected] Nadere inlichtingen zijn op te vragen bij de voorzitter Friso van Marion van de Adviesraad Sociaal Domein Zandvoort op het mobiele nummer 06-51604470. Ook is er informatie te vinden op de Facebook pagina ASD Zandvoort.

Cookieinstellingen