Oude gedeelte raadhuis wordt ingericht als Pop Up Museum

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het oude gedeelte van het Zandvoortse raadhuis zal de komende tijd als Pop Up museum dienst gaan doen, om op die manier een breder publiek te gaan trekken. Hilly Jansen van het Zandvoorts Museum denkt dat er ook buitenlandse toeristen op het museum af zullen gaan komen.

(bewerkt persbericht Zandvoorts Museum)

Kwalitatief en divers jaarrond aanbod

Jansen stelt dat Zandvoort voor bezoekers en bewoners aantrekkelijk en uitnodigend wil zijn. Dat kan onder meer met een kwalitatief en divers jaarrond aanbod, voor bezoekers, bewoners en ondernemend Zandvoort. Nu het oude gedeelte van het Raadhuis al jaren leegstaat en de statige raadzaal volgens Jansen boven wordt nog wel gebruikt, lijkt het niets mooier om beneden in het oude gedeelte van het raadhuis een Pop Up museum te beginnen. ,,Dit sluit immers prima aan bij de Cultuurvisie in wording en het actieplan Centrum”, zegt Jansen.

Zandvoorts Museum ondersteunt de plannen

Het bestuur van het Zandvoorts museum ondersteunt volgens haar de plannen. In het Pop Up museum zal de Zandvoortse ondernemer Ferry Verbruggen van Pole Position een unieke verzameling automobilia gaan tentoonstellen. ,,Denk aan kinderauto’s, schaalmodellen van historische racewagens en ga zo maar door”, zegt Jansen.

Collectie van Jelle Attema

Ook komt de collectie van Jelle Attema daarbij in beeld. ,,Hij heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Deze zijn ook deels te horen bij demonstraties. Er komt een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Maar er komen ook voorlopers van de jukebox: Grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt. Enkele dames tonen op de dansvloer prachtige Charleston-jurken uit de ‘twenties’”, zegt Jansen.

Reacties