Apache is toch wel heel speciaal

Foto: Jolanda Meier

Apache is deze week uitgekozen als Dier van de week. Het Dierentehuis Kennemerland kiest elke week een dier wat meer aandacht mag krijgen.Karakter

De hond valt op door zijn zachtaardige bijna sullige karakter. Hij knuffelt liever dan dat hij gaat wandelen. Zeker met slecht weer lijkt hij liever in bed te willen blijven liggen en is het dus voor Apache echt slecht hondenweer. Apache kan op zich redelijk met andere honden overweg, al geeft hij de voorkeur toch aan een mooie dame. Katten is hij niet gewend.

Plaatsing

Hoewel het verleden van de hond niet helemaal brandschoon is, krijgt hij geen onderkomen in een gezin met jonge kinderen. Een gezin met oudere kinderen kan wellicht wel een optie zijn. het is erg belangrijk dat hij naast veel liefde ook zeer duidelijke leiding krijgt.

Gedrag

Apache gedraagt zich in het asiel voorbeeldig. De hond loopt netjes aan de riem en is zindelijk. Hij gaat makkelijk mee in de auto en laat zich ook zeer gemakkelijk behandelen bij de dierenarts. Een metgezel die nu echt wel toe is aan een eigen mand. De viervoeter heeft artrose in zijn schouders en krijgt hier op dit moment een voedingssupplement voor. Dit zal waarschijnlijk levenslang zijn en brengt dus wel extra kosten met zich mee.

Informatie

Wie meer wil weten over deze hond kan terecht bij het Dierentehuis Kennemerland aan de Keesomstraat 5 in Zandvoort. Op de website van Dierentehuis Kennemerland is alles nog na te lezen. Het tehuis is geopend van 11.00 tot 16.00 op maandag t/m zaterdag.

Cookieinstellingen