Pride at the beach is uitstapje van Amsterdam en Zandvoort

Foto: PR VVV Zandvoort

Pride at the beach is het beroemde uitstapje van Pride Amsterdam naar Zandvoort. Of naar Amsterdam Beach zoals sommige mensen zeggen. Het evenement past in de wens om het evenement met alle activiteiten er om heen te spreiden in de regio.

Toegevoegd

De toevoeging van het evenement op de Amsterdamse agenda is mede tot stand gekomen via de Zandvoortse en Amsterdamse ondernemer Wim Peeters. Peeters is mede initiatiefnemer van het evenement. Volgens de initiatiefnemers is het Zandvoortse strand geschikt om een deel van het evenement af te werken. Bovendien is Zandvoort de eerste gemeente van de Metropoolregio Amsterdam die aanhaakt op het grote evenement in Amsterdam.

Regenboogvlag

De gemeente Zandvoort zal van maandag 31 juli tot en met 2 augustus de Regenboogvlag op het raadhuis laten wapperen. Tijdens deze dagen is er in de badplaats een programma waarbij diversiteit een steeds terugkerend onderdeel zal zijn. Pride at the Beach past perfect bij de ambitie van Zandvoort om inwoners en bezoekers van de Metropoolregio Amsterdam aan te trekken door diverse evenementen te organiseren.

Regenboogzebrapad

Het Haarlems Dagblad heeft in haar editie van woensdag al een foto van een regenboogzebrapad geplaatst. Het zebrapad met de regenboogkleuren is te vinden tussen het Badhuisplein en de Kerkstraat. Met de in gebruikname van het pad zijn ook de voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. De in gebruikname van het pad is gedaan door de wethouders Gert Toonen en Gerard Kuipers met tweee organisatoren van het evenement, Roy Dongen en André Donker.

Logisch

,,Het is niet meer dan logisch dat Zandvoort, met haar rijke gay-historie, als eerste gemeente in de Metropool Regio Amsterdam Pride at the Beach mogelijk maakt. Het Regenboogzebradpad móest er komen. De kleuren benadrukken met een sprankeling het belang van tolerantie en verdraagzaamheid in het leven van alledag”, zegt wethouder Toonen.

Trots

,,Ik ben er trots op dat Zandvoort drie dagen roze kleurt. Samen met de organisatie zetten we alles op alles om de LHBT gemeenschap van harte welkom te heten in Zandvoort en om van de eerste editie van Pride at the Beach een fantastisch feest te maken”, zegt wethouder Kuipers.

Bron: VVV Zandvoort

Reacties