Korendag Zandvoort brengt disco terug in Protestantse Kerk

Foto: Korendag Zandvoort

Disco in een kerk. Het kan, want de organisatoren van Korendag Zandvoort brengen deze muziekstijl voor de komende Korendag dit als thema op zaterdag 6 oktober in de Protestantse kerk. Het is de twaalfde keer dat de themadag wordt georganiseerd.

Creatief

Dat de organisatoren creatief zijn, bewijzen ze wel, want in één van de voorgaande edities, hebben ze de kerk bijna in een saloon veranderd omdat toen de western een thema is geweest. Nu zullen bezoekers aan deze dag getrakteerd worden met het thema ‘disco’.

Muziek van de jaren zeventig

Disco heeft vooral een vlucht genomen als muziek van de jaren ’70 en begin jaren 80. Het is een mix van soul & funk. De stijl is aanstekelijk, wat ook weinig vreemd is want het is bedoeld als dansmuziek. In Zandvoort zijn in de jaren tachtig nog illustere danncings en discotheken te vinden als L’Isis, Kenzo en Cecil’s. Vooral in de laatste heeft ooit Grace Jones nog haar opwachting gemaakt in het midden van de jaren tachtig. Alleen de Chin Chin is nu nog over.

Verdiept

Volgens de organisatoren die zich in het thema hebben verdiept, is de muziek vooral in de jaren 70 en 80 gedraaid met als doel om de mensen uit hun dak te laten gaan. ,,Ze te laten ze relaxen door te dansen, dat ze even nergens aan hoeven te denken en zich vrij voelen en natuurlijk om het plezier maken”, schrijven de organisatoren van Korendag Zandvoort in hun persbericht. Dat gevoel willen de organisatoren ook overbrengen op de komende Korendag.

Niet alleen disco

Ook zeggen de organisatoren dat er niet alleen disco is te horen is. De koren zullen (en mogen) ook heel veel nummers van hun eigen repertoire ten gehore brengen. Het programma is al bekend en is te zien op de website www.zingenaanzee.nl.

Bereikbaarheid

Wie de Korendag Zandvoort bezoekt, kan terecht in de Protestantse Kerk op het Kerkplein in het centrum van Zandvoort. De locatie is goed bereikbaar per auto en er zijn voldoende parkeerplaatsen (de ondergrondse garage in het centrum) vlakbij. Ook met de bus en trein is Zandvoort bereikbaar, want de organisatoren zeggen dat het in Zandvoort heerlijk genieten is van de vele restaurants, gezellige winkels, het mooie museum of misschien wel van een heerlijke strandwandeling.

Opening

De opening van de Korendag Zandvoort is om 10.30 uur en het eerste koor begint om 10.45 uur. Het laatste optreden met de grote finale begint om 21.15 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.zingenaanzee.nl.De Protestantse Kerk aan de Poststraat 1 zal worden omgetoverd tot een geweldige disco-tempel, geheel in de stijl van dit thema.

Cookieinstellingen