Kerstbomenactie en kerstboomverbranding woensdag 8 januari

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nu de jaarwisseling en de kerst weer achter de rug zijn, doen de meeste inwoners van Zandvoort ook hun kerstboom buiten de deur en is het tijd voor de kerstbomenactie met de daaraan gekoppelde kerstboomverbranding. Dit jaar organiseert de gemeente Zandvoort de kerstboomverbranding op 8 januari.

Kerstbomenactie

Het is voor de jeugd in Zandvoort één van de bezigheden na de jaarwisseling. Kerstbomen van de Zandvoortse straten plukken en inleveren tussen 13.00 en 16.00 uur bij de Remise aan de Kamerlingh Onnesstraat 20. Ook bij het Schuitengat bij de doorgang van de achterzijde Dirk van den Broek richting het strand, is ook een mogelijkheid om afgedankte kerstbomen in te leveren.

Lot

Voor elke boom die iemand inlevert, geeft de gemeente € 0,40 en een lot. Daarnaast verloot de gemeente 20 cadeaubonnen van € 5,00. In de laatste week van januari maakt de gemeente de winnende lotnummers bekend in de Zandvoortse Courant en op de gemeentelijke website. Vanzelfsprekend kunnen handelaren niet aan deze actie deelnemen. Voor meer informatie kunnen deelnemers bellen met de centrale balie op telefoonnummer 14 023.

Kerstboomverbranding

De traditionele kerstboomverbranding vindt dit jaar plaats op woensdag 8 januari om 19.30 uur op het strand ter hoogte van het Schuitengat. Dat is wederom bij de doorgang aan de achterzijde van de Dirk van den Broek richting het strand. Onder het toeziend oog van de Zandvoortse brandweer zullen brandweerlieden de bomen op het strand verbranden op een speciale brandlocatie. De brandweer regelt de verbranding. De gemeente zal de volgende dag het restant van de verbranding opruimen.

Reacties