Zandvoort maakt looproutes over Stationsplein en door centrum

Anderhalve meter: Zandvoort gáát ervoor, maar... is dit nou handhaven of niet?
Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – De gemeente Zandvoort heeft door middel van dranghekken en het afsluiten van de hoofdingang de toegang tot het station van de badplaats beperkt. Door het plaatsen van looproutes met dranghekken hopen ze de veiligheid te kunnen waarborgen.

Op warme dagen wordt het op het station namelijk enorm druk met strandgangers die zich niet altijd aan de anderhalve meter afstand (kunnen) houden. De gemeente meldt op Facebook dat de hoofdingang bij zomers weer gesloten blijft. Bij druilerig weer kunnen mensen wel gewoon gebruik maken van deze ingang. De zijingangen blijven wel open. Het gaat om een proef van drie weken, waarna zal worden geëvalueerd. Als de looproute blijkt te werken zal dit het hele zomerseizoen zo blijven.Centrum voetgangersgebied met bewegwijzering
Behalve looproutes bij het station heeft Zandvoort in het centrum, met name bij de Haltestraat, ook looproutes en bewegwijzering ingezet. Mede met het oog op de uitbreiding van de terrassen is de Haltestraat omgevormd tot voetgangersgebied, net zoals het Kerkplein en de Kerkstraat. De Haltestraat kent zelfs echte ingangen me blauwe bewegwijzering die aangeeft aan welke kant men moet lopen. Bezoekers badplaats creatief met de meetlat
Blijft de vraag in hoeverre dit alles ertoe leidt dan men die anderhalve meter onderlinge afstand houdt. Welnu, het zal wel íets helpen, maar naarmate vandaag de dag vorderde kon men toch niet anders dan concluderen dat er ongemerkt toch erg creatief werd omgesprongen met de meetlat. Dat kan toch zelfs ‘Oom Motoragent’ niet zijn ontgaan, die overigens wel voldoende ruimte kreeg om zijn motor tussen de bezoekers van de badplaats door te loodsen, en daar heb je toch al snel anderhalve meter voor nodig.

Goed en veilig toeven op het strand
Op het strand zelf in ieder geval geen problemen. Daar bleek ruimte genoeg voor iedereen. En je hebt er echt geen ‘rollermaat’ voor nodig om te zien dat het daar over het algemeen wel coronaveilig verliep, zo blijkt uit onderstaande foto-impressie. Ook bij Beachclub 10, twee weken geleden nog voor een groot deel uitgebrand, kon men weer genieten van het strand, terwijl gelijktijdig nog hard werd gewerkt aan het herstel van het strandpaviljoen. 

 

Reacties