Na Bloemendaal nu ook op strand Zandvoort geluidsinstallaties verboden

Foto: PxHere

Nadat afgelopen zondag een verbod inging op het meebrengen van geluidsinstallaties naar het strand in Bloemendaal heeft nu ook Zandvoort zich daarbij aangesloten. Het verbod blijft van kracht tot 1 oktober aanstaande.

In nauwe samenwerking zullen politie en handhavers van de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort optreden tegen mensen die een geluidsinstallatie bij zich hebben op het strand, de Zeeweg, de Boulevard Barnaart, Boulevard de Favauge en de Boulevard Paulus Loot in Bloemendaal en Zandvoort.

Het nieuwe aanwijsbesluit biedt tevens de mogelijkheid deze apparatuur ter plekke in beslag te nemen.

Ook de zee ter hoogte van de stranden van Bloemendaal en Zandvoort is als gebied aangewezen, zodat kan worden opgetreden als vanaf bootjes voor de kust luide muziek wordt afgespeeld.

Veiligheidsregio Kennemerland wil hiermee kunnen optreden tegen spontane feestjes, waarvoor de stranden van Bloemendaal en Zandvoort geliefde locaties zijn. Dat wordt niet wenselijk geacht, omdat in dergelijke situaties de mensen nauwelijks meer op 1,5 meter afstand van elkaar blijven en daarmee het risico op coronabesmetting wordt vergroot.

Aangezien het weer in de maand september nog vaak zomers kan zijn, geldt het aanwijsbesluit tot 1 oktober aanstaande.

Reacties