Zandvoorters mogen zienswijzen geven over locaties afvalcontainers

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afgelopen week is een brief over de definitieve locaties van afvalcontainers op staart bij de Zandvoortse inwoners op de deurmat geploft, waarbij elke inwoner bij de gemeente Zandvoort een zienswijze kan indienen over de plaats van deze containers. Deze straatcontainers zijn bedoeld voor mensen die geen eigen afvalcontainer hebben om het restafval in te gooien.

Locaties bekend gemaakt door gemeente

Op vrijdag 2 oktober zijn deze locaties door de gemeente bekend gemaakt en heeft elke inwoner tot 13 november de tijd om dit in te zien. De gemeente Zandvoort heeft het bepalen van de locaties naar eigen zeggen zorgvuldig gedaan. Daarbij heeft de gemeente de ‘Richtlijnen voor plaatsing inzamelmiddelen en -voorzieningen Zandvoort‘ aangehouden, die door het college zijn vastgesteld. Het besluit voor de plaatsing van de containers is vastgesteld met een aanwijzingsbesluit. Bij het aanwijzen van de locaties is onder meer rekening gehouden met:

  • De locatie goed bereikbaar is voor alle buurtgenoten.
  • Er genoeg containers zijn voor het aantal inwoners dat ervan gebruik gaat maken.
  • Er geen kabels en leidingen in de grond zitten.
  • De inzamelwagen van Spaarnelanden de container vanaf de locatie goed kan legen.
  • Er geen obstakels staan zoals bomen en/of lantaarnpalen.

Brief

De gemeente informeert ongeveer een week voordat ze de containers in de buurt plaatsen de bewoners met een brief die gebruik gaan maken van de containers. Nu is dit volgens de gemeente nog niet bekend, maar in deze brief zal de gemeente duidelijk maken welke restafvalcontainer wordt toegewezen. De mensen die gebruik gaan maken van deze containers krijgen een afvalpas waarmee ze de container kunnen openen. Verder zal in de brief komen te staan, wat er met de huidige sleutel van de containers moet gaan gebeuren.

Meer informatie

Wie meer informatie wil, kan terecht op de website van Spaarnelanden. Daar is een overzicht te vinden met de meest gestelde vragen. Verder is er een mogelijkheid om een invulformulier te gebruiken waar Zandvoortse inwoners terecht kunnen over vragen met het scheiden van afval. Zienswijzen over de locaties van de containers kunnen bij de gemeente Zandvoort worden ingediend tot en met 13 november. Dat kan schriftelijk via Postbus 2, 2040 AA in Zandvoort of online.

Cookieinstellingen