Winnaars Hackshield Zandvoort gehuldigd

Foto: Gemeente Zandvoort - FB

Begin september 2020 deed burgemeester David Moolenburgh een oproep aan de Zandvoortse jeugd om Junior Cyber Agent te worden. Omdat de maatschappij in toenemende mate digitaliseert worden mensen steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit.

(bron: Gemeente Zandvoort)

Daarom werden de kinderen opgeroepen om deel te nemen aan het educatieve spel ‘Hacksdhield Future Cyber Heroes’, dat kinderen spelenderwijs opleidt tot cyber agents, die op avontuur gaan met fictieve karakters en samen oplossingen vinden voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy.

De 4 beste Cyber Agents van Zandvoort zijn afgelopen week gehuldigd door de burgemeester en politie. Het zijn Merel, Valerie, Tokio en Loetje. Zij zijn de topspelers van het spel Hackshield en leerden hoe zij zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren.

De burgemeester vindt dit een heel belangrijke taak en vertelde dat de jeugd veel meer zicht heeft op de gevaren die de digitale wereld met zich meebrengt dan de meeste volwassenen. Hij vindt de Cyber Agents helden!!

Reacties