Gemeente wil openbare ruimte in Zandvoort-Noord verfraaien

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Zandvoort wil de openbare ruimte in de wijk Nieuw Noord mooier maken door bijvoorbeeld meer groen en meer eenheid aan te brengen in het straatmeubilair. Verder wil de gemeente de wateroverlast grondig aanpakken.

(Bron: Gemeente Zandvoort)

Riool

Om die reden wil de gemeente graag van de Zandvoortse inwoners weten wat er mag worden verbeterd. De gemeente pakt niet alleen het groen en het straatmeubilair aan, maar zal ook het riool in de wijk vervangen. Daarvoor zal de gemeente de straat open moeten maken. Volgens de gemeente biedt dit direct de kans om de straten anders in te richten en de wijk een fijnere plek te maken om te wonen.

Meepraten

Op de website van de gemeente roept zij de inwoners op om mee te praten over de herinrichting. De gemeente vindt de wensen en ideeën van wijkbewoners belangrijk. Elke inwoner kan deze daarom tot en met 30 juni 2021 op de website van de gemeente doorgeven hoe de wijk er verder uit moet gaan zien. In juli 2021 maakt de gemeente een overzicht van de wensen en ideeën die zij van de inwoners hebben ontvangen. Waar mogelijk verwerken zij deze in de herinrichtingsplannen.

Andere partijen

Naast bewoners betrekt de gemeente ook andere partijen, zoals Pré Wonen en Spaarnelanden. Zo kan de gemeente allerlei onderdelen tegelijk aanpakken en is het doel om de wijk samen met de bewoners een prettige en veilige plek te maken om te kunnen wonen. Wie meer wil weten over de plannen, kan op de website van de gemeente Zandvoort kijken over de herinrichting van de openbare ruimte in Zandvoort-Noord.

Reacties