Algemene Begraafplaats Noorderduin Zandvoort doet mee met landelijk thema ‘Begraafplaats vol liefde’

Foto: PxHere

De Algemene Begraafplaats Noorderduin Zandvoort sluiten zich van 27 tot en met 29 mei aan bij het landelijke thema ‘Begraafplaats vol liefde’, waarbij bijna alle gemeenten in Nederland aandacht besteden aan hun begraafplaats. Wie een bezoek brengt aan de begraafplaats aan de Tollenstraat kan een roos ophalen bij één van de medewerkers van de Algemene Begraafplaats Noorderduin Zandvoort.

Regelmatig

Regelmatig komen zowel bezoekers als nabestaanden op de begraafplaatsen om of te genieten van de plaats zelf of om hun geliefden en dierbaren te herdenken die zijn overleden. De begraafplaatsen merken dat op deze wijze waarop deze mensen aandacht en zorg besteden aan graven. De vaak liefdevolle teksten op grafstenen of neergelegde persoonlijke uitingen, geven eveneens het gemis weer.

Belangrijke rol

De medewerkers van de begraafplaats spelen daar een belangrijke rol, omdat zij het terrein beheren. Volgens de Zandvoortse begraafplaats doen zij het werk met zorg, liefde en aandacht. Zij letten onder meer op met vakmanschap het groen. De begraafplaatsen in Haarlem en Zandvoort nemen deel aan dit jaarlijks terugkerend evenement, weliswaar in een iets aangepaste – Corona proof – vorm.

Roos

Om die reden kunnen familie en nabestaanden op deze manier een roos afhalen om op het graf of de gedenkplek van een overledene te leggen. De Algemene Begraafplaats Noorderduin Zandvoort denkt dat een roos bij uitstek een bloem zijn die uiting geeft aan liefde en een gebaar om stil te staan bij een herinnering aan iemand die gemist wordt. Op deze drie dagen is er vanzelfsprekend de mogelijkheid om op de begraafplaatsen een mooie individuele wandeling te maken, omringd door het voorjaarsgroen.

Speciaal geopend

De Algemene Begraafplaats Noorderduin in Zandvoort aan de Tollensstraat 67 is speciaal op deze dagen open:
➤ Op donderdag 27 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur
➤ Op vrijdag 28 mei tussen 09.00 uur en 12.00 uur
➤ Op zaterdag 29 mei tussen 10.00 uur en 12.00 uur

Foto: PxHere

Reacties