Gemeente geeft gratis energieadvies en producten energiebesparing in Nieuw-Noord

Foto: Ricardo Diniz Dias Pixabay CC0 Creative Commons

Huurders en woningeigenaren van Nieuw-Noord krijgen de komende tijd gratis energieadvies en energiebesparende producten. Dat gebeurt aan de deur, op 1,5 meter afstand. Hierdoor kunnen mensen maandelijks geld besparen door een lagere energierekening en is er minder tocht in huis.

(bron: Gemeente Zandvoort)

Bezoeken aan huurders

De bedoeling is om de komende tijd alle Zandvoortse huurders van Pré Wonen te bezoeken. Na het energieadvies geven de adviseurs van Klimaatroute energiebesparende producten die passen bij het advies, zoals LED-lampen, radiatorfolie of tochtstrips. Dankzij een subsidie van de rijksoverheid kunnen de gemeente Zandvoort en Pré Wonen alle bewoners in Nieuw-Noord kosteloos helpen. Zandvoort werkt nauw samen met de woningcorporatie en de buurgemeenten.

Enthousiaste reacties

De adviseurs hebben eerder alle huishoudens van Oud-Noord bezocht. Vorig jaar zijn al 1.771 woningeigenaren en huurders in Zandvoort geholpen met gratis energieadvies en bespaarproducten. De meeste bewoners reageren enthousiast op het gratis advies en de producten. Duurzaamheidswethouder Raymond van Haeften legt uit waarom de bezoeken belangrijk zijn. ,,Als gemeente geven we graag op een praktische manier invulling aan duurzaamheid. Hoe mooi is het om iets voor de portemonnee van onze bewoners te kunnen doen en daarmee ook iets goeds te doen voor het milieu?”, zegt de wethouder. Wie ook energie wil besparen, kan een kijkje nemen op de website Duurzaam Zandvoort.

Reacties