Ontwerp nieuwbouw post Zuid Reddingsbrigade

Foto: Gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van post zuid voor de Zandvoortse Reddingsbrigade. Het huidige onderkomen van de post op het zuidelijke gedeelte van het Zandvoortse strand voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Arbo

De eisen hebben vooral betrekking op de arbeidsomstandigheden waar leden van de Zandvoortse Reddingsbrigade in moeten werken. Inmiddels is post Zuid vijftig jaar oud en verkeert het volgens de gemeente in een slechte staat. De post vertoont behoorlijk wat gebreken en mankementen. Om die reden is de gemeente al in gesprek over de nieuwbouw van de post.

Uitgangspunten

De gemeente heeft In nauw overleg met de reddingsbrigade de uitgangspunten voor een nieuwbouw van post Zuid vertaald in een ontwerp voor de nieuwe reddingspost. De gemeente Zandvoort gaat niet alleen over de plannen voor een vernieuwde reddingspost.

Rijnland

Ook het Hoogheemraadschap van Rijnland is betrokken bij de plannen. Voor de nieuwe locatie zijn zowel de reddingsbrigade en de gemeente aangewezen op het Hoogheemraadschap voor de nieuwe post Zuid. Dat komt omdat de huidige reddingspost nu nog in de zeereep ligt. De nieuwe locatie ligt verder weg van de duinen en ligt meer op het strand. De gemeente gaat de oude post slopen, zodat op deze plek het duin weer kan aangroeien wat weer de wens is van het Hoogheemraadschap.

Voorstel

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag 18 december een voorstel aan de gemeenteraad gestuurd met betrekking tot de realisatie van de nieuwe reddingspost Zuid. Op 14 januari a.s. wordt voor de direct omwonenden en belanghebbenden een informatieavond georganiseerd, waarbij de nieuwbouwplannen worden toegelicht.

Cookieinstellingen