Basketbalbord in speelkooi aan Vondellaan nog steeds niet vervangen

Foto: Jaap Koper

Twee weken terug beleeft Marcel Schoorl weinig lol aan zijn eerste werkdag als hij ziet dat het basketbalbord in de speelkooi naast zijn cafetaria aan de Vondellaan. Sinds november is volgens Schoorl een deel van het bord afgebroken en ontbreekt de kenmerkende ring van het basketbalbord.

Gebruik

Ondanks het duurzame materiaal is volgens Schoorl door het gebruik van het materiaal speling ontstaan. ,,Als er dan ook vocht bij komt, gaat het snel mis”,  zegt de cafetariahouder. Ook zegt hij dat de kinderen er weinig aan kunnen doen. ,,Er wordt volop basketbal gespeeld”, vertelt Schoorl.

Marcel Schoorl haalt zijn schouders op bij het kapotte basketbalbord

Lichtinstallatie

Bij de ingebruikname van de lichtinstallatie van het veldje afgelopen zomer, heeft wethouder Joop Berendsen nog benadrukt waarom het belangrijk is dat de jeugd kan spelen en vooral ook bewegen. In de sportnota die door de gemeente Zandvoort is vastgesteld, staat dat beschreven. Juist dan vindt Schoorl het onbegrijpelijk waarom het zo lang duurt om een basketbalbord te vervangen.

Contact

Volgens Schoorl heeft hij contact gehad met de gemeente. ,,Dat is gebeurd via de mail”, zegt de ondernemer van de nabijgelegen cafetaria De Oude Halt. Zelf gaat hij er dan ook van uit dat de organisatie het dan ook oppakt.

Ambtelijke fusie

Zelf denkt Schoorl dat het te maken heeft met de ambtelijke fusie. ,,Vroeger is het binnen twee weken geregeld. Nu duurt het al twee maanden”, zegt Schoorl. Hij vindt het ook vreemd dat een gemeente als Zandvoort wat sport hoog in het vaandel heeft staan, zo laks is met het vervangen van een basketbalbord in de speelkooi naast zijn cafetaria aan de Vondellaan. Ondanks het vragen om een reactie van de gemeente Zandvoort, heeft deze nog niet gereageerd op het kapotte bord.

 

Cookieinstellingen