Zandvoortse straten staan blank na regenbui

Foto: Pixabay

De pittige regenbui van gistermiddag heeft er voor gezorgd dat een aantal Zandvoortse straten blank hebben gestaan. Op NH Nieuws is te zien hoe de regen gezorgd heeft voor de nodige overlast. Ook via sociale media is te zien wat het effect is geweest van de regenbui.

Konninginnebuurt

De beelden die via de sociale media te zien zijn in de Koninginnebuurt spreken voor zich. Buurtbewoners aan zowel de Koninginneweg als aan de Emmaweg laten zien dat de straat behoorlijk blank is komen te staan. Verder hebben inwoners op de sociale media ook bewegende beelden gedeeld van flink wat water in de Haarlemmerstraat en het Zandvoortse centrum.

Van Lennepweg

Ook op de Van Lennepweg heeft het verkeer zich bijna als waterbootjes een weg moeten banen door het water. Bij één van de benedenwoningen is te zien dat het water als een beekje de weg afspoelt en verderop zijn weg zoekt naar het riool. De Van Lennepweg is bijna veranderd in een waterplas die de meeste mensen kunnen aantreffen in een watersportgebied zoals inwoonster Imca Drommel met een tweet duidelijk maakt. De Zandvoortse muzikant Ruud Houweling heeft vanuit zijn buurt ook de situatie getweet tijdens de regenbui.

 

Hulpdiensten

Ook de hulpdiensten zijn er aan te pas gekomen. In de buurt van de Schoolstraat heeft het overvloedige hemelwater ook voor het nodige werk gezorgd. De Zandvoortse brandweer heeft een oudere vrouw uit haar huis getild en naar de auto gebracht, zodat ze de waterplassen heeft kunnen mijden.

Maatregelen

Om het regenwater zo goed mogelijk af te laten voeren heeft de gemeente Zandvoort extra maatregelen getroffen. De gemeente heeft de noodvoorziening bij speciale buffervijvers op het Circuit Zandvoort in werking gesteld. De schuif in de stuw bij de buffervijvers is open gezet, waardoor het overtollige water uit de buffervijvers en de Zandvoortse riolen naar de buffer kan stromen.

Opvallend

Opvallend is het ook aantal storingen dat sommige ondernemers na de fikse regenbui hebben gehad. Vanuit het Zandvoortse centrum hebben enkele winkels en een horecabedrijf te maken gehad met een stroomstoring waardoor zij verschillende systemen niet juist hebben kunnen opstarten. Of deze meldingen iets te maken hebben gehad met de overvloedige regen van gisteren is onbekend.

Foto: MabelAmber Pixabay

Reacties