Niek Meijer als burgemeester voorgedragen in gemeente Huizen

Burgemeester Niek Meijer (links op de foto) opent de balie in wijksteunpunt De Blauwe Tram
Foto: Jolanda Meier

De gemeenteraad van Huizen heeft afgelopen week de oud burgemeester van Zandvoort Niek Meijer voorgedragen als burgemeester. De bekendmaking door de gemeenteraad is gebeurde na een besluit in een buitengewone raadsvergadering.

Gesloten deuren

Het eerste gedeelte van deze buitengewone raadvergadering heeft achter gesloten deuren plaatsgevonden. In het openbaar gedeelte van de raadsvergadering is de naam van Meijer vervolgens bekend gemaakt.

Geïnstalleerd

Officieel moet de kroon nog instemmen met de benoeming. Als dat goed gaat installeert de gemeenteraad de nieuwe burgemeester op 13 november tijdens deze raadsvergadering. Het zal overigens niet de eerste keer zijn dat Meijer in het Gooi opduikt. Eerder heeft hij tijdelijk met de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart-Bloch gewisseld. In 2017 hebben de burgemeesters twee weken lang geruild om te ervaren hoe het is om als burgemeester van een andere gemeente naar de specifieke onderwerpen te kijken.

Jurist

Zoals bekend is Meijer van september 2007 tot en met september 2019 burgemeester van Zandvoort. Na zijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen is Meijer 16 jaar jurist en partner geweest bij verschillende advocatenkantoren. Vanaf 2005 is Meijer actief als burgemeester. Eerst heeft hij dat gedaan bij de gemeente Wognum, daarna als waarnemend burgemeester in gemeente Ouder-Amstel en vervolgens vanaf 2007 in de gemeente Zandvoort.

Vereerd

De aankomende burgemeester is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn eerste reactie op zijn voordracht: “Ik ben vereerd dat ik word voorgedragen in de bijzonder fraaie gemeente Huizen. Graag zet ik mij in voor al haar inwoners en ondernemers. Mijn echtgenote Janny en ik hebben er zin in!”

Foto: Jolanda Meier

Bron: Nieuwsblad voor Huizen

Reacties