Aanpassing nieuwe ontsluitingsweg bij Circuit Zandvoort

Foto: Charles Duijff

De nieuwe ontsluitingsweg bij het Circuit Zandvoort gaat een aanpassing krijgen en komt iets zuidelijker te liggen dan in de oorspronkelijke plannen. Dat meldt de Heemsteedse Courant. In het aangepaste plan krijgt de ontsluitingsweg een S-bocht. Verder ziet het Circuit Zandvoort ook af van commerciƫle helikoptervluchten rond de Heineken Dutch Grand Prix wat volgens Hart van Nederland blijkt uit de ingediende vergunningaanvraag bij de Provincie Noord-Holland.

Naar het zuiden

De ontsluitingsweg zal nu meer naar het zuiden worden verlegd en helemaal buiten het natuurgebied blijven. Wel hebben de natuur-en milieuorganisaties bij de provincie aangedrongen om de schade van het vernielde stuk duin te herstellen. ,,Dit kan in de vorm van een aantal maatregelen tot herstel van de natuur”, zegt Marc Janssen van de Stichting Duinbehoud die onder deel is van de samenwerkende natuur- en milieuorganisaties.

Rechtszaak

Ook zal de eerste rechtszaak gaan dienen bij de Rechtbank Noord-Holland. In Haarlem zal volgens dagblad De Telegraaf een spoedprocedure dienen die is aangespannen door de Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen. De stichting is een onderdeel van de stichting Natuurbelangen Nederland. Harry Hobo van de lokale stichting heeft al eerder laten weten dat hij namens de stichting direct een procedure tegen het Zandvoortse circuit begint, zodra de werkzaamheden aanvangen.

Stoppen met werkzaamheden

De stichting van Hobo eist dat werkzaamheden moeten worden gestaakt op het terrein, terwijl de aanvraag voor een nieuwe vergunning bij de provincie nog loopt. Die vergunningaanvraag is al onderweg, waarbij het Circuit Zandvoort lijvige bijlages heeft ingediend.

Reacties