Zandvoortse basisschool doet niet mee aan onderwijsstaking

Foto: Jaap Koper

Hoewel er een landelijke onderwijsstaking aan de gang is, is er toch een Zandvoortse basisschool gewoon aan het werk. De stakende onderwijzers in het basisonderwijs staken voor een hoger salaris en een vermindering van de werkdruk

(bron: NH Nieuws)

Minder herkenbaar

De leraren op De School vinden deze problemen minder herkenbaar vergeleken met hun stakende collega’s. Dat laten de onderwijskrachten ook weten in een brief. De School in Zandvoort werkt anders dan de meeste scholen in het land.

Vijftig weken per jaar

Het gebouw is vijftig weken per jaar geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur. Binnen deze tijden volgen alle leerlingen een individueel leerplan. Dat komt omdat de leerkrachten net als de leerlingen inspraak hebben in de eigen vakanties en werktijden. Volgens de Zandvoortse basisschool ervaren zij veel minder werkdruk dan in het regulier onderwijs.

Wel achter de staking

Dat wil niet zeggen dat De School niet achter de landelijke onderwijsstaking staat. Voor NH Nieuws laat één van de leraren weten wél achter de staking te staan. ,,Het voelt voor mij voelt het gewoon niet goed om te gaan staken als ik tevereden ben met hoe het nu bij mij gaat”, zegt Laura de Ruiter tegen het regionale nieuwsmedium. Ook andere leraren van De School hebben na een overleg aangegeven niet mee te willen doen met de staking.

Solidair

Om toch solidariteit aan leraren van andere scholen te tonen, heeft ze een brief naar de media gestuurd. “Ik vind wel dat er iets in het onderwijs moet veranderen. Over de salarissen heeft iedereen bij ons een eigen mening, maar we vinden wel dat er meer geld moet naar het onderwijs om het lerarentekort aan te pakken”, zegt De Ruiter. De School ziet graag dat er meer scholen worden geopend die werken op dezelfde manier als de Zandvoortse basisschool. ,,Als elke school zou zijn als die van ons, zouden er veel problemen opgelost zijn”, zegt De Ruiter.

Reacties