Beeld van de oude garnalenvisser wordt gereinigd

Foto: Jaap Koper

Het is een aantal Zandvoorters opgevallen dat het beeld van de oude garnalenvisser op de Boulevard Favauge is verdwenen en dat heeft voor wat lichte paniek gezorgd. Op de sociale media zijn verschillende foto’s geplaatst van het beeld van Kees Verkade achterop een grote truck.

(bron: NH Nieuws)

Navraag

Navraag van NH Nieuws levert op dat het beeld slecht een schoonmaakbeurt krijgt en dat er weinig aan de hand is. Een woordvoerder van de gemeente Zandvoort heeft dat tegen over het regionale nieuwsplatform bevestigd dat de oude garnalenvisser buiten het dorp wordt gereinigd. Uiteraard zal het beeld wel weer op zijn oude plekje worden teruggezet, maar wanneer is nog even onduidelijk.

Gezicht naar zee

Mét zijn gezicht naar de zee, want eerder zijn veel Zandvoortse inwoners wel gevallen over een ongelukkige actie van de gemeente. Eerder is het beeld na de herinrichting met het gezicht van de zee teruggezet en dat is bij veel inwoners in het verkeerde keelgat geschoten.

Verschrikkelijk aan gestoord

Vooral de Zandvoortse inwoner George Brouwer heeft zich daar verschrikkelijk aan gestoord. Brouwer is een aantal malen in zowel de regionale nieuwsuitzendingen te zien geweest en bij Jinek om zijn ongenoegen daar over te uiten. De Zandvoorter heeft ook bijval gekregen van de beeldhouwer zelf. Ook Verkade is nogal boos geweest, waardoor de gemeente snel bakzeil heeft moeten halen om het beeld alsnog in de oorspronkelijke richting te zetten.

De beelden zijn via You Tube van NH Nieuws

Reacties