Laatste kans om ideeën in te leveren voor ‘side-events’ Formule 1

Deze week is de laatste kans voor de creatieve Zandvoorter om met ideeën te komen voor de ‘side-events’ rondom de Formule 1 die in het eerste weekend van mei plaatsvindt op het Circuit Zandvoort. Komende donderdag is de laatste kans om een ‘idee’ in te leveren bij de organisatie van de evenementen die rondom de Dutch Grand Prix.

(Bron: NH Nieuws)

Van alles

Dat kan van alles zijn, zoals een mooi plan om de watertoren te versieren of zelf een optreden geven bij de Formule 1. Een ander idee is te komen met een bandenplakservice op de Zandvoortselaan, omdat alles er op wijst dat veel bezoekers van de race per fiets naar de badplaats komen.

Aanloop 

De evenementen kennen een behoorlijke aanloop en beginnen al vanaf 27 maart. Het is dan 35 dagen lang feest die lopen tot en met de race op 3 mei. Inmiddels zijn er al behoorlijk wat plannen verzameld

Los te peuteren

Nieuwsplatform NH Nieuws probeert heeft een gesprek met Lana Lemmens van Zandvoort Marketing om het één en ander los te peuteren. Lemmens is  namens Zandvoort Marketing betrokken bij de organisatie van de side-events.

Verschillende ideeén

Zo heeft Lemmens al verschillende ideeën van lokale ondernemers en partijen ontvangen. Niet allen binnen Zandvoort maar ook ‘buiten’ Zandvoort zijn er ideeën ingeleverd. Al te veel wil Lemmens er niet over kwijt, omdat er nog veel zaken concreet moet worden gemaakt.

Diversiteit

Wel zitten volgens de manager van Zandvoort Marketing veel diversiteit in de ideeën. ,, Van muziek tot kunst en van merchandise tot belevenis”, zegt Lemmens tegen NH Nieuws.

Uitvoering

Of al die ideeën tot een uitvoering gaan komen is nog maar de vraag. ,,Dat is nog te vroeg om te zeggen. Dit hangt uiteraard samen met veiligheid, haalbaarheid en budgetten”, vertelt Lemmens.

Gesprekken

Volgens Lemmens worden in beginsel gesprekken gevoerd met alle partijen die een idee hebben ingediend. ,, In die gesprekken zal gezamenlijk worden gekeken naar haalbaarheid. Ideeën die op voorhand niet kunnen, bijvoorbeeld een foodcar op het Stationsplein, hebben meteen per mail te horen gekregen dat dit niet haalbaar is”, zegt Lemmens.

Kort dag

Wie nog een idee heeft, moet vlug zijn, want het is kort dag. ,,Ideeën kunnen nog ingediend worden, maar haast is wel geboden. Aanstaande donderdag 28 november is de laatste mogelijkheid om binnen te lopen bij de kwartiermakers Janneke en Elaine van Gielissen, zij zitten in het gemeentehuis.”, zegt Lemmens tegen NH Nieuws.

Mail

Wie dat nog wil doen kan een mail sturen tot donderdag 28 november naar [email protected].

Definitieve vergunning

Volgens Lemmens moeten daarna  alle ideeën worden verwerkt en moet de definitieve vergunning aangevraagd worden. ,,Er is dan geen ruimte meer voor initiatieven die buiten de normale exploitatie van een ondernemer vallen. Dit is niet omdat we vervelend willen zijn, maar gewoon omdat het 35-dagen programma al op 27 maart van start gaat”, zegt Lemmens

Geen man overboord

Voor mensen die na 28 november alsnog met een idee komen is er nog geen man overboord . Na 2020 komen er in beginsel nog twee Formule 1 races en is er volgens Lemmens hoop.  ,,Dan zou ik dat idee zeker onthouden want dan ben je lekker op tijd voor de Grand Prix in 2021!”, zegt de manager van Zandvoort Marketing.

Reacties

Cookieinstellingen