Connexxion bus loopt schade op bij aanrijding

Foto: Rob Harms
‘Boem is ho’ en het levert een flinke schade op aan een Connexxion bus. De aanrijding heeft plaatsgevonden bij de hoofdingang van het Circuit Zandvoort aan de Burgemeester van Alphenstraat en waar de busbaan eindigt.

(gecombineerd bericht met ZFM Zandvoort)

Gevolgen zijn vervelend

Een bestelbusje ziet de bus over het hoofd en de gevolgen zijn vervelend. Voor zover bekend zijn er bij de aanrijding geen gewonden gevallen. Schade is er wel. Het bestelbusje heeft een flinke schade aan de linker voorzijde en bij de bus zullen de schade reparateurs ook het nodige te doen hebben.

Punt van discussie

De busbaan bij de kruising op de Burgemeester van Alphenstraat is al een punt van discussie. Vorige maand heeft Astrid van der Veld namens Gemeentebelangen Zandvoort de installatie opnieuw onder de aandacht gebracht bij verantwoordelijk.

Status

,,Maanden geleden is gevraagd het knipperlicht aan de Van Alphenstraat te repareren. Hoe is de status?”, heeft Van der Veld zich daar nog afgevraagd. Ook verantwoordelijk wethouder Joop Berendsen is niet blij met de aanrijding. De vraag van Vander Veld is de wethouder bekend, maar op dit moment kan Berendsen weinig doen dan afwachten op het werk wat moet plaats gaan vinden op de kruising.

Uitermate vervelend

,,Het is uitermate vervelend wat er gebeurd is”, laat Berendsen weten tegenover ZFM Zandvoort en Zandvoort.nieuws.nl Het heeft volgens de wethouder te maken met de technische uitvoering en invulling van het punt te maken. ,,Er moet een aanpassing komen van onder meer de verkeerslus in het wegdek, die ook weer in verbinding staat met de knipperlicht installatie”, zegt Berendsen. Dat ligt volgens de wethouder nog complex. De bedoeling is dat in januari de installatie wordt vervangen.

Foto: Rob Harms
Cookieinstellingen