Kamperen tijdens de Dutch Grand Prix

Foto: CC0

35 jaar moesten we er op wachten, maar eindelijk is het zover! In het eerste weekend van mei komt het F1-circus terug naar het duinencircuit in onze gemeente. Met een echte Nederlandse kampioen als Max Verstappen in onze rangen verdienden we natuurlijk niet minder. Zandvoort wordt dan even hét centrum van de sportwereld.

Nederlands tintje

De Grand Prix zal een nadrukkelijk Nederlands tintje krijgen, met niet enkel Heineken als hoofdsponsor en heel veel oranje op de tribunes, maar ook met hoog bezoek van niemand minder dan koning Willem-Alexander. Zijn neef Bernhard is eigenaar van het circuit en heeft lang gelobbyd om de Formule 1 terug naar Nederland te krijgen. Ondertussen verloopt de verbouwing van het Circuit Park gestaag. Het is erg belangrijk dat de F1-omloop op tijd klaar raakt, want naast onze koning worden er maar liefst 300.000 bezoekers verwacht. Dat elk hotel in de buurt dus volgeboekt zal zijn, daar bestaat geen twijfel over. Waar zullen al die bezoekers dus verblijven?

Tijdelijke camping

De regio moet creatief uit de hoek komen om de vele F1-fans een overnachtingsplaats te bieden. Vandaar dat de organisatie van het evenement samenwerkt met camping Park Sandevoerde om een tijdelijke kampeerplaats te openen aan de Kennemerweg. Deze zal Camping 33 heten en met 600 tweepersoonstenten en 150 vierpersoonstenten plaats bieden voor 1800 F1-fanaten. Belangrijk om weten is dat de camping niet over een parkeerplaats beschikt. Dat past bij het mobiliteitsbeleid dat de gemeente in de periode van de F1-race wil voeren. Het College wil namelijk dat er zo min mogelijk auto’s naar Zandvoort komen. Voor de fans die geen plek meer weten te bemachtigen op de tijdelijke camping, is er ook nog het nabijgelegen Park Sandervoerde, waar naast vele sta-caravans, ook beperkte ruimte voor campers, toercaravans en tentjes is. Echte liefhebbers kunnen dus eenvoudig via een aanbieder als Rameder een trekhaak voor hun auto kopen, en dan met een caravan of vouwwagen naar de Grand Prix in Zandvoort komen.

Mobiliteit

Natuurlijk mogen de racecars onze gemeente niet tot een stilstand brengen. De politie en gemeente zullen de mobiliteit in goede banen moeten leiden. Er wordt dan ook gerekend op een spreiding; met het openbaar vervoer, en met name de trein, die een speciale rol zullen spelen om de bezoekers naar het circuit te brengen. Bewoners en mensen die in Zandvoort werken zullen een doorlaatbewijs krijgen waarmee ze de gemeente vlot kunnen bereiken.

Reacties