Circuitdirecteur Robert van Overdijk biedt excuses aan TT Circuit van Assen

Foto: Charles Duijff

Directeur Robert van Overdijk van zowel het Circuit Zandvoort als de Dutch Grand Prix biedt zijn excuses aan het TT Circuit Assen, vanwege zijn uitspraak eerder in een interview voor dagblad De Telegraaf. In het interview zegt Van Overdijk dat erbij het Zandvoortse circuit om Assen is gelachen. Voor onder meer de website GP Fans betreurt de circuitdirecteur deze uitspraak.

Niet zo bedoeld

Volgens Van Overdijk is de uitspraak niet zo bedoeld en moet deze al helemaal niet denigrerend worden opgevat. Via Twitter heeft de circuitdirecteur zijn excuses gemaakt.

‘Geen enkele intentie’

,,Ik heb geen enkele intentie gehad om een denigrerende opmerking richting TT Circuit Assen te maken. Alle respect voor hun belangrijke rol in de nationale- en internationale sport”, schrijft Van Overdijk in de tweet. Het heeft wel de nodige wenkbrauwen doen fronzen. De uitspraak heeft ook tot de nodige reacties geleid op Twitter. Zo schrijft Merijn Slagter dat het een minzame poging is tot ‘damage control’ van de circuitdirecteur.

Bijval

Bijval krijgt Van Overdijk ook op Twitter.

Wouter de Ruiter schrijft sommige mensen het moeilijk vinden om de feiten onder ogen te willen zien. ,,Assen is niet geschikt voor high competitieve autosport”, schrijft De Ruiter.

Aanloop

In de aanloop naar de bekendmaking van mei 2019 is er een verhitte discussie geweest tussen de voorstanders en tegenstanders van Assen. De discussie is vooral op sociale media gevoerd, maar ook de voormalige Zandvoortse inwoner en cabaretier Kees van Amstel heeft zich daar ook niet afzijdig gehouden met een mening over deze discussie.

Reacties