Zandvoort vormt bijzonder decor tijdens de wandeling Zandvoort Light Walk

Foto: Pxhere

Zandvoort vormt op zaterdag 22 februari een bijzonder decor tijdens het nieuwe wandelevenement de ‘Zandvoort Light Walk’. Deelnemers aan deze wandeling lopen volgens de organisatoren een prachtige route door het sfeervolle centrum van Zandvoort, door duinen en over het strand. Doel is om de wandelaar zich te laten verwonderen over de adembenemende lichtkunstwerken en -acts die je als wandelaar tegenkomt.

Lichtjesparadijs

De organisatie van het wandelevenement is Le Champion die ook de Zandvoort Circuit Run en de wandeltocht de 30 van Zandvoort organiseert. De organisatoren willen Zandvoort voor één avond om toveren in een lichtjesparadijs. Elke wandelaar heeft een keuze om een bepaalde afstand te lopen. Er is een route van 18 of 14 km of er is een mogelijkheid om samen als gezin mee te doen aan de Family Walk van 6 km.

Oproep

Ook is er een oproep om een bijdrage leveren aan de Zandvoort Light Walk, het lichtevenement in Zandvoort. Le Champion staat altijd open voor de ideeën van kunstenaars, creatieve- en enthousiastelingen, acteurs, muzikanten, bewoners en ondernemers die het leuk vinden om in het donker iets te laten zien aan duizenden wandelaars. De locatie is afhankelijk van wat iemand kan en wil laten zien. De organisatoren bekijken dan samen met de mensen die een bijdrage willen leveren naar de juiste beschikbare locatie langs de route.

Criteria

Om een bijdrage te kunnen leveren, spelen een aantal criteria mee:
– de act moet uniek zijn en tot de verbeelding spreken
– houd er rekening mee dat de locatie waar je staat erg donker kan zijn, zorg ervoor dat het opvalt in het donker
– denk niet te klein, je staat in de open lucht en het is een massa evenement.
– de act moet zoveel als mogelijk zelfvoorzienend zijn, denk aan eigen verlichting meebrengen, stroom maar ook zelf je eten regelen. Uiteraard kunnen gemaakt kosten bij de vergoeding worden opgeteld.

Wie interesse heeft om een culturele bijdrage te willen leveren aan de Zandvoort Light Walk, kan contact opnemen met event manager Tom Limmen ([email protected]) van Le Champion. Meer informatie is te vinden op de website van de Zandvoort Light Walk.

Reacties