Asfalt in de Arie Luyendijkbocht

Foto: Jaap Koper

Een aantal autosportwebsites melden dat de Arie Luyendijkbocht van het Circuit Zandvoort is voorzien van een asfaltlaag. Op dit moment zijn de werkzaamheden in het laatste stadium gekomen en dat de baan is voorzien van een laag asfalt waaronder de veelbesproken bocht voor het rechte stuk.

Tweet en gevoelige plaat

Op een tweet van de Zandvoortse Imca Drommel is te zien hoe het asfalt er nu op ligt. Drommel heeft op de sociale media een foto gebruikt van Haitse Hoeksema die het asfalt in de Arie Luyendijkbocht op de gevoelige plaat heeft weten vast te leggen.

Vrij snel

De werkzaamheden op het Circuit Zandvoort gaan nu vrij snel, omdat het Circuit Zandvoort eind februari de werkzaamheden aan de baan klaar wil hebben. Regelmatig komen er beelden voorbij die zijn gemaakt met drones. Het laatste bewegende beeld van donderdag 30 januari hebben laten zien, dat er op dat moment nog een asfalt laag moet worden aangebracht door Volker Wessels die de werkzaamheden uitvoert.

Asfaltmengsel

De Arie Luyendijkbocht krijgt een speciaal asfaltmengsel wat door Volker Wessels inmiddels voor een deel is aan aangebracht in de laatste bocht naar het rechte stuk. In deze fase gaat het nog om een test, zegt een woordvoerder van de Dutch Grand Prix aan Motorsport.com. Die test is noodzakelijk of de speciale samenstelling voor de kombochten in de praktijk overeenkomt met de theorie. Als de test positief uitwijst, krijgt de hele bocht in de gepresenteerde vorm deze laag asfalt.

Afwijking

De bocht krijgt de afwijkende asfaltlaag omdat de Formule 1 wagens daar met een geopende DRS door heen gaan. De DRS wordt in de Formule 1 gebruikt om de inhaalmogelijkheden te vergroten. Juist met de snelheid waarmee de rijders door de toekomstige bocht heen zullen razen, is het de bedoeling dat bij het in gaan van de Tarzanbocht de inhaalactie kan worden gemaakt.

Cookieinstellingen