Thijs Asselbergs ontwerpt twee woontorens op voormalig bedrijventerrein in Zandvoort

Foto: Thijs Asselbergs - aangeleverd

Op de locatie van het bedrijventerrein Nieuw-Noord in Zandvoort heeft Thijs Asselbergs architectuurcentrale in samenwerking met ontwerpteam Design3D en Van Ommeren architecten twee woontorens ontworpen met elk vijftig appartementen en dertien woon-werk-units. Donderdag 6 februari slaat wethouder Gert-Jan Bluijs de eerste paal van de nieuwe Santfort Appartementen.(persbericht Thijs Asselbergs/Design3D/Van Ommeren)

Vergeten plek

,,Het lijkt een vergeten plek, maar wanneer je goed naar de omgeving kijkt voel je de enorme potentie: de trage spoorlijn die aan het einde van het land aankomt, de uitgestrekte duinen met immer wisselende landschappen, natuur en eigen kleuren, de zeelucht en de overweldigende ruimte waardoor alle zintuigen worden aangesproken”’ zegt Thijs Asselbergs. Asselbergs en Van Ommeren kiezen voor opvallende kleuren en materialen voor de statige en robuuste gebouwen. De gevels zijn bekleed met gele keramische bekleding en geëmailleerde glaspanelen.

Droomopdracht

,,Als architect is het een droomopdracht Iets maken dat waarde toevoegt in een wonderschone, telkens wisselende context. Een gevoel van “hier wil ik wonen, leven, oud worden en zijn”. Zichtlijnen, entree, materialen, kleur, licht, seizoenen: alles komt hier samen”, vertelt de architect.

Herkenbare vorm

,,Je begint bij het grote gebaar: statige, robuuste gebouwen met een herkenbare vorm. Goede buitenruimten, brede terrassen die de bewoners zowel binnen- als buitenshuis verbinden met de omgeving en maximaal het gevoel geven dat licht en lucht kunnen toetreden. Tegelijk biedt het voldoende beschutting om een geborgen verblijfsplek te leveren”, zegt Asselbergs.

Stadsvilla’s in de duinen

,,Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld de plattegronden van het woondeel zodanig te oriënteren dat telkens in twee windrichtingen optimaal van het uitzicht kan worden genoten en dat de appartementen op het zuiden maximaal profiteren van het uitzicht en zonlicht”, zegt de architect.

Gemeenschappelijke entree

,,De gemeenschappelijke entree is verankerd in een prachtige ruime esplanade met een brede houten vlonder die het strandgevoel versterkt. Een dubbelhoge centrale entree past bij het gevoel van het wonen in een “stadsvilla in de duinen”, vertelt Asselbergs over de ontwerpen. Alle Santfort Appartementen zijn reeds verkocht.

Reacties