Gemeente verleent evenementenvergunning aan Dutch Grand Prix

Afgelopen week heeft de gemeente Zandvoort de organisatie van de Formule 1-race Dutch Grand Prix een evenementenvergunning verleend waarmee in het eerste weekend van mei na 35 jaar de Formule 1 weer kan terugkeren op het Circuit Zandvoort. Al eerdere hebben de organisatoren van de Dutch Grand Prix al laten weten dat zij op 1 december van het afgelopen jaar de aanvragen daarvoor hebben ingediend.

Beoordeling

Om de vergunning af te geven heeft de gemeente adviezen gevraagd aan onder meer de hulpdiensten. Verder heeft de gemeente naast deze adviezen ook de reacties meegenomen van bewoners, ondernemers en vertegenwoordigende organisaties, die zijn binnengekomen tijdens de 4 weken durende inzage periode. Op de gemeentelijke website zijn op de projectpagina Formule 1 naar Zandvoort documenten te vinden die de basis hebben gevromd bij het afgeven van de vergunning.

In goede handen

,,Het geheel van de verleende vergunningen geeft het gerechtvaardigde vertrouwen dat de organisatie van de Formule 1-race Dutch Grand Prix in goede handen is bij DGP”, zegt burgemeester David Moolenburgh op de gemeentelijke website. Datzelfde geldt volgens Moolenburgh op het gebied van de openbare orde en veiligheid, waar de gemeente na het indienen van de aanvragen nog aanvullend vragen en voorwaarden heeft gesteld. Ook daar zijn volgens de burgemeester op enkele onderdelen nadere uitwerking en verduidelijking van de plannen gevraagd aan de Dutch Grand Prix

Tegemoet gekomen

,,Daaraan is DGP tegemoet gekomen. Nu komt het aan op het opstellen en uitwerken van de onderliggende uitvoeringsplannen. Ook in deze uitvoeringsfase trekt de gemeente op met DGP. Het goede overleg met, en de professionele aanpak van DGP tot nu toe, geeft ons alle vertrouwen dat ook dit goed gaat verlopen”, zegt Moolenburgh.

Reacties