Inwoners doen suggesties voor oplossen verkeersknelpunten in Zandvoort en Bentveld

In de afgelopen periode heeft de gemeente Zandvoort aan alle inwoners gevraagd of zij suggesties hebben voor het oplossen van verkeersknelpunten in Zandvoort en Bentveld. Inmiddels hebben bijna 650 inwoners daarop gereageerd, waarbij de meeste wensen en knelpunten gaan over het fietsverkeer, parkeren, de snelheid van het gemotoriseerde verkeer, verkeersveiligheid en het doortrekken van bijvoorbeeld de Herman Heijermansweg.

(bron: Gemeente Zandvoort)

Eenrichtingsverkeer

Opvallend is dat veel mensen eenrichtingsverkeer regelmatig noemen, zoals het naleven daarvan of het wel of niet instellen van eenrichtingsverkeer. Ook zijn er inwoners die een ander knelpunt aangegeven, zoals drukte op de piekmomenten tijdens bijvoorbeeld zomerse dagen.

Prettige leefomgeving

,,De gemeente Zandvoort vindt een veilige en prettige leefomgeving erg belangrijk. Een goed netwerk van verkeer en vervoer hoort daarbij. Daarom gaan wij een mobiliteitsvisie opstellen. Daarvoor hebben we een goed beeld nodig van de verkeersknelpunten in Zandvoort en Bentveld”, zegt verantwoordelijk wethouder Joop Berendsen.

Erg verheugd

Het heeft de wethouder ook erg verheugd dat zoveel Zandvoorters hun suggesties en knelpunten hebben gegeven. ,,Alle opgegeven wensen en knelpunten worden verzameld. Daaraan worden de meetgegevens van de gemeente toegevoegd, zoals aantallen voertuigen, gemeten snelheden en ongevalscijfers. Het totaalbeeld van de verkeerssituatie van nu en de verwachte ontwikkelingen zijn de basis voor het maken van de mobiliteitsvisieā€, zegt Berendsen.

In gesprek

De gemeente gaat de suggesties verwerken. In het 2e kwartaal van dit jaar gaat de gemeente met inwoners in gesprek over de Mobiliteitsvisie 2040.

Cookieinstellingen