Formule 1 teams zien af van strandvervoer tussen Noordwijk en Zandvoort

Foto: Charles Duijff

De Formule 1 teams maken geen gebruik van de ontheffing van het strandvervoer tussen Noordwijk naar het Circuit Zandvoort. The Spots Events heeft dat vandaag laten weten tegenover NH Nieuws. De bedoeling is dat het bedrijf deze ritten wil gaan doen, maar de weerstand is te groot gebleken.

(bron: NH Nieuws)

Ontheffing

Zowel de gemeente Noordwijk als de gemeente Zandvoort hebben de ontheffing verleend, maar op voorwaarde dat dit alleen mogelijk is als vervoer door de lucht of over de weg niet kan. Het besluit om de ontheffing te verlenen heeft stof doen opwaaien. Bij een mogelijk vervoer is het de bedoeling dat het strandreservaat Noordvoort wordt doorkruist, wat weer tegen het zere been van de natuurliefhebbers is. Twee petities zijn meer dan 50.000 keer ondertekend.

Hotels in Noordwijk

The Spot Events heeft namens drie raceteams de ontheffing aangevraagd omdat zij verblijven in hotels in Noordwijk. Om de files te omzeilen, is daar het idee ontstaan om met elektrische of hybride wagens over het strand naar Zandvoort te rijden.

‘In geen geval over het strand’

Nancy Wesselsz van The Spot Events laat NH Nieuws via de mail weten dat het heeft besloten om in geen geval over het strand te gaan, maar over de weg. Wesselsz zegt dat de ontheffing in oktober vorig jaar al is aangevraagd. Op dat moment is volgens de onderneemster nog niet zoveel bekend was over het volledige mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix. Nu daar meer over bekend is, is de route over het strand niet langer noodzakelijk.

Noodplan

,,De ontheffing was uitsluitend bedoeld als noodplan in geval het bijvoorbeeld niet mogelijks is om te vliegen”, zegt Wesselsz in een verklaring aan het regionale mediaplatform. De ontheffing om met voertuigen het strand op te gaan tussen Noordwijk en Zandvoort is niet nieuw. Afgelopen week heeft Omroep West nog een artikel geplaatst over andere evenementen op het strand tussen Noordwijk en Zandvoort, waarbij ook het strandreservaat Noordvoort is doorkruist.

Cookieinstellingen