Dutch Grand Prix heeft nog geen aanvullend advies over voortzetting Formule 1 race op Circuit Zandvoort

De Dutch Grand Prix heeft nog geen aanvullend advies gekregen over de voortzetting van de Formule 1 race op het Circuit Zandvoort in het eerste weekend van mei. Sportief directeur Jan Lammers zegt bij NH Nieuws dat hij de gezondheid van de mensen veel belangrijker vindt dan het organiseren van een Formule 1 race.

(bron: NH Nieuws)

Greep

Het coronavirus houdt praktisch de hele wereld in zijn of haar greep. Ook in Zandvoort waar begin mei de eerste Nederlandse Grand Prix na 35 jaar moet gaan plaatsvinden, sluiten ze niet de ogen voor wat er in de wereld aan de hand is. Zeker niet nu bekend is dat McLaren zich terugtrekt voor de Grand Prix van Australië in Melbourne, nadat er binnen het team iemand positief heeft getest op het virus.

Overleg

De organisatoren van de Dutch Grand Prix heeft dagelijks overleg met de Veiligheidsregio, het RIVM, GGD-Zuid-Kennemerland en de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, red.). De rijksoverheid heeft een afwegingskader opgesteld voor verschillende organisaties die zich bezighouden met grootschalige evenementen. Het biedt een handvat om een evenement al dan niet af te blazen. Voorlopig geeft dat kader de Dutch Grand Prix nog geen reden tot aanpassing.

‘Geen aanleiding om het anders te doen’

,,Wij gaan door met de organisatie. Richtlijnen van de RIVM geven ook nog geen aanleiding op het anders te doen”, zegt woordvoerder Simon Keijzer van de Dutch Grand Prix. Datzelfde laat ook sportief directeur Lammers aan NH Nieuws doorschemeren. Lammers zegt dan ook “rustig af te wachten wat hierover in de toekomst gaat gebeuren.”

Oplossingen

Lammers benadert het onderwerp meer van de kant van de oplossingen. Toch gaat het wat hem betreft meer “om de gezondheid van mensen en dan valt het belang van ieder evenement of sportevenement, hoe mooi ook, in het niet”. Lammers hoopt vooral dat de situatie met de pandemie van het coronavirus onder controle komt. Het gaat volgens Lammers hier gewoon om de gezondheid van mensen, wat belangrijker is dan een Formule 1 race.

Cookieinstellingen