Snackbars en cafetaria’s in Zandvoort gaan ook dicht

Foto: Pixabay

Naast de venters en standplaatshouders die vandaag (zondag) niet uit zullen rijden, hebben ook de eigenaren van de snackbars op het Kerkplein besloten vandaag niet open te gaan voor niet-Zandvoorters. Gisteren hebben grote groepen dagjesmensen de kustplaatsen Bloemendaal, Noordwijk en Zandvoort bezocht en dat heeft in Zandvoort geleid tot toeloop bij de verschillende viskramen.

Ook snackbars op het Kerkplein gesloten

Naast de venters en standplaatshouders die vandaag (zondag) niet uit zullen rijden, hebben ook de eigenaren van de snackbars op het Kerkplein besloten vandaag niet open te gaan voor niet-Zandvoorters; er zal dus geen afhaalservice zijn. De ondernemers zullen alleen op adressen in Zandvoort, snacks en friet van twee snackbars op het Kerkplein laten bezorgen.

Oproep

Burgemeester David Moolenburgh heeft gisteren een oproep aan Nederland gedaan om vandaag niet naar Zandvoort te komen. De burgemeester heeft zowel de venters als standplaatshouders op één lijn weten te krijgen: Dit om de toestanden van afgelopen zaterdag te voorkomen.

Rijen

Bij de situatie van zaterdag hebben zich grote rijen gevormd voor de kramen van de ondernemers. Normaal gesproken is dat geen probleem maar nu in deze situatie wel. Wachtende mensen hebben de minimale afstand van 1,5 meter van elkaar niet in acht genomen. Vandaag doen ook de die snackbars op het Kerkplein mee met de venters en standplaatshouders. Ook zij willen een situatie als zaterdag niet meer meemaken.

Niet naar Zandvoort

,,Voor een patatje hoef je vandaag niet naar Zandvoort te komen. Snackbar Het Plein Fastfood en de FEBO, op het Kerkplein, zullen alleen bij adressen in Zandvoort bezorgen. Wij, Het Plein en FEBO doen dat tussen 12.00 uur en 20.00 uur. Je kunt dus bellen om een bestelling op te geven, dan komen wij dat zo snel mogelijk naar je brengen, maar alleen in Zandvoort!”, meldt Robert Slag op zijn Facebookpagina van Het Plein en de FEBO. Friture d’Anvers gaat niet bezorgen. ,,Ik heb geen mogelijkheden om te bezorgen”, zegt eigenaar John Eggengoor.

Dringende oproep

Burgemeester Moolenburgh staat inmiddels niet alleen meer. Ook de ondernemers van deze bedrijven doen een dringende oproep om niet naar Zandvoort te komen om een totale afsluiting te voorkomen. Na de crisis is iedereen welkom volgens de ondernemers op het Kerkplein.

Cookieinstellingen