PVV Zandvoort wil duidelijkheid hebben over het plaatsen van antennes en masten voor 5G

Foto: Pexels

De Zandvoortse PVV wil van het college duidelijkheid hebben over het plaatsen van antennes en masten voor het toekomstige 5G netwerk in de gemeente. PVV Zandvoort voorman Marco Deen heeft daar vragen over de grote weerstand van bezorgde bewoners om masten en antennes te plaatsen in de buurt waar het 5G-netwerk door de telecom aanbieders wordt uitgerold.

Antennes

Zo wil Deen namens zijn partij weten of de antennes die in Zandvoort worden geplaatst voor het 5G-netwerk zijn  bestemd. De PVV Zandvoort is vooral geïnteresseerd over de aanvragen die in 2018 tot en met nu zijn binnengekomen bij de gemeente over de uitrol van het netwerk. Als daar geen sprake van is wil Deen weten waarom dat niet het geval is.

Informatie

Bij de PVV Zandvoort speelt ook de vraag of het gemeentebestuur kan toelichten als het gaat om de informatie die wordt gegeven over de exacte locaties van de masten en antennes, welke klachten er eventueel zijn binnengekomen en op welke manier is omgegaan met deze eventuele klachten. Deen ziet graag een gemotiveerd antwoord van het college met zoveel mogelijk details.

Planning

Deen wil ook weten of het college in de planning heeft staan hoeveel masten en antennes die worden neergezet als het gaat om het 5G-netwerk. De vraag is vooral op welke afstand deze staan van woningen, andere gevoelige objecten, bedrijfsterreinen en bedrijfsgebouwen.

Beleidskader

Daarnaast wil de voorman van de PVV Zandvoort namens zijn fractie weten welk beleidskader de gemeente Zandvoort heeft als het gaat om de zendmasten in Zandvoort. Hierbij speelt ook de gezondheid een rol, waarbij Deen wil weten of er een wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag ligt.

Reacties