Koningsdag 2020 is Woningsdag

Foto: Pixabay

Voor de viering van de nationale feestdagen heeft de Stichting Viering Nationale Feestdagen Zandvoort ondanks de beperkende maatregelen het toch voor elkaar gekregen om in Zandvoort een programma te maken voor Koningsdag 2020. De stichting volgt daarmee de landelijke lijn die verschillende Oranjecomités hebben door Koningsdag te veranderen in Woningsdag.

(bron ZFM Zandvoort)

Vlag en wimpel

Vlag en wimpel zijn ook dit jaar weer belangrijk voor de organisatoren. Elke Zandvoort die een vlag heeft kan vanaf zonsopgang in heel Zandvoort de vlag en wimpel uithangen voor de Koning en voor elkaar. Op die manier kan iedereen zijn of haar eigen huis dan in ‘Oranje stemming’ brengen.

Klokken

Naast de vlag en wimpel spelen ook de kerkklokken een rol in het hele land. Vanaf 9.45 tot 10.00 luiden de klokken als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet gevolgd door de Nationale Aubade & Zingen zoals het Wilhelmus zingen vanuit de deuropening en balkons.

Landelijke en lokale activiteiten

Het formele programma bestaat uit enkele landelijke en lokale activiteiten waaraan iedereen vanuit huis kunt deelnemen. Het complete programma is te vinden op de website van Koningsdag Zandvoort. De komende dagen zullen er ook nog lokale initiatieven van ondernemers en andere Zandvoorters volgen. Zandvoorters kunnen daarvoor ook de website van Koningsdag Zandvoort in de gaten houden of de app van de lokale omroep van ZFM Zandvoort.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen